Загрузка...
Загрузка...

Це важливо: українцям пояснили, як впровадження електронного квитка змінить життя пасажирів



Як впровадження електронного квитка змінить життя пасажирів.
передает:http://korupciya.com/

На всю систему громадського транспорту в Україні чекають кардинальні зміни після впровадження електронного квитка.

Про це повідомляє Корупція. інфо

Після нововведення такий квиток буде дійсним в метро, ​​тролейбусах, трамваях, маршрутках і автобусах. Автори змін запевняють, що це потрібно для посилення безпеки руху і виведення заробітків транспортників з тіні.

Пасажири скаржаться, що водії маршруток часто за кермом розраховуються з людьми і стежать за дорогою, але це може призвести до аварії.

За статистикою поліції, щодня гине одна людина і 10 травмуються в ДТП за участю маршруток.

З веденням електронного квитка пасажиру необхідно буде мати тільки спеціальну картку. Нею можна буде користуватися в усіх видах транспорту. У Дніпрі, наприклад, вже можна розрахуватися за поїздку карткою городянина.

Комунальний транспорт на електронні квитки переведуть протягом року, приватні перевізники встановити обладнання за свій рахунок. Вони вже заговорили про підвищення вартості проїзду в зв'язку з цим.

Електронні квитки повинні зробити прибутку перевізників прозорими, а всі доходи будуть спрямовані на оновлення автопарку. За приблизними підрахунками, 40% доходів за міські перевезення, зараз пербувають в тіні.

Вони приховуються і власники маршрутів, і самі водії. Нова система дозволить повністю контролювати доходи.

З появою електронного квитка всіх кондукторів звільнять, оскільки не буде необхідності продавати паперові квитки в салоні.

Нагадаємо, повідомляли раніше, Верховна Рада підтримала введення електронного квитка у всіх видах транспорту. Пілотний проект повинні запустити незабаром в декількох великих містах.