Загрузка...
Загрузка...

Такого у нас ще точно не було: в Раді прийняли важливий закон, який стосується усіх військових АТО



Нардепи проголосували за поліпшення житла для ветеранів АТО.
передает:http://korupciya.com/

Український парламент схвалив у першому читанні законопроект щодо поліпшення житлових умов військовослужбовців та сімей військовиків, які загинули у зоні АТО, передає Корупція. Інфо

Про це свідчить інформація про проект закону "Про внесення змін до законодавчих актів з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби", розміщена на офіційному сайті Верховної Ради.

Як зазначається в документі, житло зберігається за тимчасово відсутнім орендарем або членами його родини більше шести місяців, якщо військового призвали під час мобілізації.

На особливий період – протягом усього періоду проходження військової служби.

У разі, якщо військовослужбовець отримав поранення та перебуває в лікарні, а також, якщо потрапив у полон або визнаний зниклим безвісти, – на термін до дня, наступного за днем його взяття на військовий облік у військкоматі після звільнення з військової служби у разі закінчення лікування, незалежно від терміну лікування, повернення з полону, появи після визнання зниклим безвісти або до дня оголошення судом померлим.

Також передбачається, що держава забезпечує військовослужбовців житлом або за їх бажанням грошовою компенсацією для отримання житла.

Розмір і порядок виплати компенсації за піднайом (найом) житла військовими визначає Кабінет міністрів.

Надання житла в разі потреби поліпшення житлових умов сімей військовослужбовців, які брали участь в АТО або забезпечували її проведення та загинули, забезпечується держбюджетом.

Відповідно до пояснювальної записки до документу, станом на травень 2016 року у поліпшення житлових умов потребують 468 сімей військовослужбовців, які загинули у зоні АТО.