Загрузка...
Загрузка...

Нова хвиля: Піднімуть пенсії, але як це вплине на субсидії – українці розгублені



Субсидії скоротять тільки наступного року, зазначають чиновники
передает:http://korupciya.com/

Українцям в травні цього року проіндексують соціальні стандарти. Мінімальна зарплата, яка на початку року зросла вдвічі до 3200 гривень, цього року не підвищуватиметься, а ось прожитковий мінімум і мінімальна пенсія зростуть. Так, наразі українські пенсіонери отримують не менше 1247 гривень, в травні пенсії піднімуть до 1312 гривень. Прожитковий мінімум зросте з 1544 до 1624 гривень, пише Корупція.Інфо

Як роз’яснили в Міністерстві соціальної політики, до кінця опалювального сезону, тобто 30 квітня, субсидії українцям не перераховуватимуть. Але після цього знижку все-таки перерахують. При розрахунку субсидії в соціальній службі визначають обов’язковий платіж для родини. Незалежно від того, скільки використовували ресурсів (в межах соціальної норми), платити доведеться фіксовану суму щомісяця. Дохід на одного члена родини ділять на базовий коефіцієнт 2 і прожитковий мінімум, отриману суму множать на 15%.

Наприклад, загальний дохід родини з чотирьох осіб 2016 року 3200 гривень (два батька з мінімальними зарплатами і двоє дітей). По 800 гривень на кожного. Відповідно до зазначеної вище формули, можна розрахувати суму обов’язкового платежу: 800/1544/2 * 15% = 3,8% від загального доходу, тобто за комуналку родина віддасть 121,6 гривні. Наступного року, після зростання мінімалки, ця ж родина з двома мінімальними зарплатами на чотирьох заплатить за комуналку 492,8 гривні, тобто на 371,2 гривні більше.

Як повідомило джерело в Кабміні, завдяки зростанню мінімальної зарплати вдасться заощадити 5 мільярдів бюджетних гривень, які раніше планували витратити на субсидії. Крім того, офіційно безробітним українцям при розрахунку субсидії враховують дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів. До першого травня це 3088 гривень, а після травня – 3248 гривень.

Також субсидії перерахують і з урахуванням “нових” пенсій. Однак варто зазначити, що субсидію нараховують виходячи з доходів за минулий рік. У наступному опалювальному сезоні українці отримуватимуть субсидії з урахуванням доходів за 2016-й.