Загрузка...
Загрузка...

Похибка у 20 тисяч багнетів. Чому генерал Назаров публічно спростовує слова Порошенка




6 вересня 2016 року під час виступу зі щорічним посланням до парламенту у Верховній Раді президент України Петро Порошенко назвав кількість проросійських бойовиків на території тимчасово окупованих районів Донбасу.
передает:http://24tv.ua/

"У складі угруповання російсько-терористичних військ на Донбасі – майже 38,5 тисяч осіб, понад 600 танків і 1250 бойових бронемашин, 750 одиниць артилерійських систем, близько трьохсот реактивних систем залпового вогню", – зазначив Порошенко.

22 лютого 2017 року під час засідання керівного складу Збройних Сил України Президент України Петро Порошенко оприлюднив дані про кількість російських військ, озброєнь та баз на російсько-українському кордоні на Донбасі. За інформацією Верховного головнокомандувача ЗСУ, поряд з українським кордоном розгорнуті підрозділи російської армії чисельністю до 50 тисяч солдат, 470 танків, 1700 бронемашин, 390 артсистем та 220 РСЗО, 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі.

Він також заявив, що росіяни створюють нові та розширюють та модернізують наявні військові бази та іншу військову інфраструктуру.

На Південному Сході нашої країни, на Донбасі Росія сформувала два армійські корпуси, до складу яких входять шість механізованих бригад, одна піхотна бригада, три полки, дві артилерійські бригади, інші підрозділи. Управління ними, комплектування та всебічне забезпечення здійснюється звісно ж агресором – Росією. Додатково до складу цього угруповання залучено регулярні підрозділи збройних сил Російської Федерації. Нині вже приблизно три з половиною тисячі осіб.

Утім, 10 квітня 2017 року в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK т. в. о. першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Віктор Назаров назвав іншу чисельність бойовиків в ОРДЛО та російських вояків поруч з українським кордоном.

"В окремих районах Донецької і Луганської областей кількість бойовиків сягає 32-33 тисяч людей. Ця армія стоїть. І плюс ми нараховуємо певну кількість сил і засобів в РФ, які наближені до нашого кордону, на території РФ. Це ще 30-40 тисяч. Не обов'язково вони перейдуть кордон, але ці дивізії – ресурс особового складу і техніки для підсилення бойовиків під час виконання їхніх завдань", – відзначив Назаров.

Якщо порівняти дані, озвучені Верховним головнокомандувачем ЗСУ і т. в. о. першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ, то виходить, що чисельність бойовиків на території тимчасово окупованих районів Луганської і Донецької областей скоротилася з 38,5 тисяч до 32 тисяч бойовиків, і , відповідно, чисельність російських військ на кордоні – з 50 тисяч до 30 тисяч вояків.

Фактично, йдеться про те, що генерал-майор Назаров публічно заперечує і спростовує інформацію Верхо́вного головнокома́ндувача – найвищої посадової особи Збройних сил України.

У системі Збройних Сил України Верховним головнокомандувачем є Президент України, згідно з Конституцією України. Президент є Верховним головнокомандувачем Збройних Сил України згідно зі статтею 106 Конституції України. У разі збройної агресії проти України Президент приймає рішення щодо застосування Збройних Сил України з метою оборони держави від агресора. Президент очолює Раду національної безпеки та оборони України.

Варто зазначити, що під час свого виступу 22 лютого 2017 року Порошенко акцентував увагу на тому, що агресивна політика є елементом дуже небезпечної гри, яку веде керівництво Росії з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту.

Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не лише сочиться через неконтрольовані нами ділянки на Донбасі – вона нависає по всій лінії кордону з Російською Федерацією, і навіть більше, – сказав головнокомандувач під час оперативного збору керівного складу Генштабу ЗСУ. – І жодної гарантії, що в будь-який час ця навала не суне на нас.

Чисельність бойовиків ОРДЛО і російських військових на кордоні– це офіційні дані ЗСУ. Неприпустимою є ситуація розбіжностей у даних Верховного головнокомандувача ЗСУ і т.в.о. першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ.

Примітно, що в ухвалі суду по справі генерал-майора Назарова, йдеться про те, що останній, згідно зі своїми службовими обов'язками мав усі засоби, щоб завадити загибелі військових, але, недбало виконуючи свої обов'язки, не прийнявши до уваги інформацію розвідки, не скористався ними.

Пояснюючи свою позицію щодо неприйняття до уваги інформації розвідки, під час виступу на одному з українських медіа, Назаров зауважив,що "ця довідка як нормативний документ нічим не передбачена". Генерал-майор пояснив, що усі службові документи, якими користуються у ЗСУ, повинні мати відповідні реквізити та підписи службових осіб, які є відповідальними за те, що вони доводять цю інформацію.

Якщо б мені про цю довідку хтось доповідав, на ній має бути моя резолюція, – наголосив Віктор Назаров.

Відкритим залишається питання: чи є інформація Верховного головнокомандувача ЗСУ під час засідання керівного складу Збройних Сил України нормативним документом для Назарова і чи є на ньому його резолюція?