Загрузка...
Загрузка...

Що чекати українцям від потенційного нового президента Франції: думка політолога




Перемога Марін Ле Пен буде найбільш неочікуваною, а для України – це найнебажаніший президент Франції. Однак сьогодні складно спрогнозувати результати виборів. В електоральному сенсі сьогодні населення в світі дуже не передбачуване. Свого часу багато хто був переконаний, що Дональд Трамп програє Гілларі Клінтон, а британці не підтримають вихід з ЄС.
передает:http://24tv.ua/

Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Політичний експерт зауважив, що саме на Марін Ле Пен Росія витратила надзвичайно багато часу, ресурсів і фінансів. Це проросійська заготовка, і перемога Ле Пен може означати надзвичайно сильне проросійське лобі в серці Європи, враховуючи, що Німеччина і Франція – два лідери ЄС. Однак, на переконання Давидюка, її перемога не означатиме, що з Росії знімуть санкції. Щоправда, це таки посилить Москву.

Так само Україні нема чого доброго чекати і від Франсуа Фійона, який, як відомо, має певні дружні стосунки з Росією. Хоча, вважає політолог, перемога цього проросійського кандидата не вплине кардинально на ситуацію в Україні.

Прихід екс-міністра економіки Еммануеля Макрона, за його словами, для України був би найкращим варіантом, але не треба мріяти, що його політика буде стовідсотково проукраїнською.

Перемога Макрона на президентських виборах у Франції – це не панацея, і не треба думати, що це наша перемога. Україна для цього нічого не зробила,
– зауважує Давидюк.

Водночас політолог не виключає, що після виборів у Франції може бути певне переформатування Нормандського формату і мінської переговорної групи також.

"Переформатування Нормандського формату назріває. Але треба розуміти, яким саме воно буде, щоб Україна не опинилася з Росією один на один. Це найгірше. Це також залежатиме і від результатів парламентських виборів у Великобританії і конкретного бачення Трампа формату переговорів по вирішенню українського питання", – переконаний Микола Давидюк.

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року. Перший тур відбудеться 23 квітня. Опитування показують, що лідер ультраправих потрапляє в другий тур виборів. Кандидат від французького "Народного фронту" Марін Ле Пен не раз заявляла, що Росія окупувала Крим законно.