Загрузка...
Загрузка...

Хочуть забрати в нас останнє? Готуйтесь, скоро доведеться платити за власне житло!



Вже через кілька місяців українцям, які мають площу понад норму, доведеться заплатити за "зайві" квадратні метри, – передає Корупція Інфо
передает:http://korupciya.com/

Ставки податку, а також площа нерухомості, за яку не треба платити, визначає місцева влада.
закони для платників податків
Також відомо, що нарахують податок з урахуванням мінімальної зарплати в розмірі 1378 гривень, а ставка податку буде коливатися від 0 до 3% від мінімалки.

Нагадаємо, що в кінці 2015-го нардепи внесли зміни в Податковий кодекс (закон №909), згідно з яким податком обкладаються не тільки житлові квартири та будинки, а й сараї, гаражі, погреби, літні кухні і т. д. Хоча більшість міськрад встановили нульову податкову ставку на господарські будівлі.

Заплатити українцям доведеться за житловий будинок, прибудову до будинку, квартиру, кімнату у комуналці, будинок на дачі.
Податок не доведеться платити за нерухомість у зоні відчуження, гуртожитки, аварійне житло. Також його не будуть платити сироти, одинокі матері, які виховують дитину з інвалідністю.

Стягувати податок не будуть за такі об'єкти, як:

– об'єкти нерухомості, що належать державі або територіальним громадам;

– об'єкти нерухомості в зонах відчуження та безумовного відселення;
дитячі будинки сімейного типу;

– об'єкти житлової нерухомості, які належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими батьками
– гуртожитки;

– будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;

– будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності;
об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємства.

Закон встановив, що податок на нерухомість не потрібно платити за квартири площею менше 60 квадратів і додому менше 120 квадратів.

Також зазначається, що до 1 липня податкова служба розішле рішення-повідомлення та квитанції з сумами податку. Заплатити потрібно не пізніше 28 серпня. Податок треба буде сплачувати раз на рік. Якщо громадянин сплатить платіжку у вересні, то йому доведеться заплатити штраф у розмірі 10% від податку, якщо ж у жовтні – 20%.