Загрузка...
Загрузка...

Паспортний ажіотаж: реалії оформлення біометричного паспорта




Майже тиждень в Україні не працюють сервісні центри "Документ". Тож тимчасово оформити біометричний паспорт можна тільки у відділах міграційної служби. Після того, як Європарламент проголосував за безвіз для України, черги під кабінетами стали довшими.

Ранок у міграційній службі – дуже людно. Черга загальна – і на оформлення id-карток, і на біометричні паспорти. Щоб стати на електронну чергу – спочатку треба вистояти паперову.
передает:http://24tv.ua/

В черзі знаходилось близько 40 людей. Термінал двічі не витримував навантаження і видача талонів в електронну чергу зупинявся. Це тривало близько 2 годин. І після цього видачу зупинили, тому що ліміт вадачі талонів вичерпано. Двічі їхати у міграційну службу не хочеться – тому люди чекають, коли з'явиться вільне місце у черзі.

Для оформлення біометричного документа потрібні тільки паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Якщо ж є дійсний закордонний паспорт – його також потрібно мати при собі.

Відбитки вказівних пальців, електронний підпис, кілька дублів фотографії і фінальна перевірка точності всіх даних. Процедура подачі документів займає не більше 10 хвилин.

В міграційній службі сподіваються, коли запрацює сервіс "Документ" – навантаження зменшиться. Виготовлення паспорту займає 20 робочих днів. Можна зробити терміново за 7 днів, щоправда, це буде коштувати дорожче – 810 гривень.