Загрузка...
Загрузка...

ТЕРМІНОВО! Сьогодні Рада прийняла важливий закон. Він стосується КОЖНОГО українця!



Парламент ухвалив закон про ринок електроенергії
передает:http://korupciya.com/

Таке рішення підтримали 277 народних депутатів, – Корупція Інфо

Верховна Рада ухвалила законопроект № 4493 про ринок електричної енергії. За таке рішення проголосували 277 народних депутатів.

Перший заступник голови комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський від імені комітету запропонував ряд поправок, які комітет вважає структурними, розглянути окремо і в першу чергу, як прописано у ст. 119 Регламенту ВР.

У ході обговорення представники фракцій і груп погоджувалися з великим значенням цього законопроекту, але наполягали на обговоренні кожної правки.

Врешті вистачило голосів (282 – "за"), щоб пристати на пропозицію профільного комітету, а також затвердити перелік правок, номери яких під стенограму назвав Домбровський (280 – "за"). Йдеться про 77 поправок.

Законопроект представив голова підкомітету комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Лев Підлісецький.

"Це абсолютно інша філософія, коли є продавець, який пропонує споживачу найкращу ціну, найкращі умови і сервіс, можливо, комплексний сервіс. Постачальник, який запропонує ціну на газ, на електроенергію і найкращі умови обслуговування. Ми маємо прагнути, щоб наші споживачі мали вибір, не були рабами енергоринку, а повноправними суб’єктами", – сказав нардеп.

Після даної доповіді була спроба оголосити голосування в цілому, проте деякі політсили, зокрема "Батьківщина", виступили проти і наполягали на обговоренні кожної відхиленої правки та можливості поставити на підтвердження враховані правки.

Депутати почали розглядати відхилені поправки, їх не вдавалося підтвердити. Коли залишалося мало часу до закінчення ранкового засідання, продовженого до 14:15, спікер ВРУ поставив на голосування рішення голосувати за законопроект в цілому, не завершуючи розгляд 19 відхилених поправок, що залишилися.

Нагадаємо, голова НКРЕКП Дмитро Вовк, звітуючи у сесійній залі, говорив про важливість законопроекту про ринок електроенергії.

"Щодо електроенергетичного сектору, то найважливішим є закон про ринок електроенергії. Він є необхідним, він дозволить гармонізувати українське законодавство відповідно до вимог третього енергетичного пакету, запустить конкуренцію на ринку виробництва, дозволить споживачам обирати собі постачальника за якістю, дозволить підготуватися до опалювального сезону", – сказав Вовк.

Як відомо, тиждень тому 6 квітня депутати відправили на повторне друге читання законопроект № 4493 265 голосами. Депутати розглядали закон за повною процедурою. Понад 10 поправок, ухвалених профільним комітетом, відхилили. Підлісецький підкреслив, що це повністю розбалансувало законопроект. Рада безуспішно намагалася повернутися до ключових поправок та узгодити їх врахування. Тож голова профільного підкомітету закликав відправити законопроект на повторне друге читання. Таке рішення і було ухвалено.