Загрузка...
Загрузка...

Холод між адміністраціями Порошенка і Трампа навряд чи скоро змінить відлига, – Independent




Через розслідування пов'язане з Росією новообраний президент США Дональд Трамп змушений бути обережним в українському питанні.

Як пише кореспондент авторитетного британського видання Independent Кім Сенгупта, в Україні за кожним кроком США стурбовано стежить Президент Петро Порошенко передает:http://24tv.ua/

За словами аналітика, "він не тільки стурбований тим, що Вашингтон може послабити підтримку України у війні з Росією, але й намагається реабілітуватися в очах Трампа після того, як не особливо приховував, що підтримував президентських виборах Гілларі Клінтон".

Нещодавно, намагаючись виправити заподіяну шкоду, уряд Порошенка підписав контракт - за чутками, на 50 тисяч доларів в місяць – з лобістською фірмою у Вашингтоні, що має зв'язки серед республіканців. Завдання фірми - організувати зустрічі з чиновниками адміністрації Трампа, щоб "зміцнити відносини між США та Україною,
– йдеться у матеріалі.

Як зауважує автор, тінь на відносини між Україною та адміністрацією Трампа кидає й так звана "справа Манафорта".

Свідченням нервозності команди Трампа з приводу наслідків виглядає її намагання дистанціюватися від Манафорта.

Як зауважує кореспондент Independent, недавно на брифінгу для журналістів речник Білого дому Шон Спайсер раптово згадав ім'я Манафорта і заявив на фоні загального скептицизму, що "він грав дуже обмежену роль протягом дуже обмеженого проміжку часу" у президентській кампанії.

Кім Сенгупта підсумовує, що прохолодні відносини між Банковою та адміністрацією президента США навряд чи швидко потепліють.