Загрузка...
Загрузка...

У ПОЛЬЩІ СУВОРО КAРAЮТЬ ЗА ПОМИЛКИ В ЗАПРОШЕННЯХ НА РОБОТУ


3 000 злотих! Такий штрaф можуть отримати польські працедавці, які приймуть на роботу громадянина України та не замінять його “запрошення” на роботу, повідомляє “pracadlaukrainy.pl“.

Передает:https://prykarpattya.org/
Пан Адам влітку вперше відчув, що в його затишному ресторані кaтaстрофічно не вистачало персоналу. Власник фірми розмістив оголошення в інтернеті і знайшов чарівну працівницю Олександру, яка відповідала усім його вимогам.

Чесна, працьовита і пунктуальна.

Коли у дівчини закінчувалась віза, пан Адам з дівчиною підготували пакет документів, для того щоб вона отримала карту тимчасового перебування і легально могла продовжувати працювати в нього. У місцевого воєводи їм пояснили, що на дівчину очікує депортація, а роботодавця оштрaфовано на 3 000 злотих.

“Олександра мала запрошення від іншої фірми, а працювала у мене. Я платив усі податки, бо завжди усі працівники у мене офіційно працевлаштовані. І тут таке” – каже обурений працедавець.

Як вдалось з’ясувати нашому журналісту, такі ситуації в Польщі непоодинокі. Нещодавно до редакції сайту задзвонив власник великою транспортної компанії та повідомив, що наша консультація допомогла йому уникнути штрaфних санкцій від Інспекції праці.

“Віктор був першим українцем в наші потужній фірмі. Ми ніколи не стикалися з працевлаштуванням іноземців і тому скрізь шукали інформації, як працевлаштувати особу з України. На жаль, ніде такої інформації немає, а штрaфи немаленькі” – каже пан Вєслав.

Працевлаштувати особу з України не складно, тільки варто пам’ятати деякі деталі. Дуже часто українці шукають роботу вже безпосередньо перебуваючи в Польщі, а це означає, що візу вони отримали на підставі запрошення якоїсь фірми, тобто просто купили.

Тому, якщо ви плануєте працевлаштувати іноземця, насамперед треба завітати в державний центр зайнятості та замінити запрошення (освядченє) працівника на запрошення вашої фірми. Крім цього варто пам’ятати, що іноземці можуть працювати офіційно лише 180 днів. Після цього залишитись в Польщі на 1, 2, 3 роки допоможе лише карта тимчасового побиту або запрошення від воєводи (дозвіл типу А).

Ці прості правила допоможуть уникнути штрaфів і клопотів пов’язаних з працевлаштуванням особи з іншої країни..