Загрузка...
Загрузка...

ОСТАННІ НОВИНИ З ПЕРЕДОВОЇ! Це перемога! Щойно повідомили чудові новини із зони АТО


Бійці Збройних сил України розповіли подробиці успішної операції на Луганщині, в результаті якої вони звільнили два села – Травневе і Гладосове

Передает:radiosvoboda
За їхніми словами, терористи кожен будинок у селі могли використовувати як укріплення.

“Нам заборонялося вести вогонь, звичайно, ми і не хотіли по мирних жителях. Тому постійно відчували деякий дискомфорт через це”, – каже командир взводу технічної розвідки 24-го штурмового батальйону з позивним “Гном”.

Над цією проблемою думали давно і чекали слушного моменту. А коли близько підійшла група розвідки з боку “ЛНР”, українське командування вирішило прийняти бій.

“Зав’язався стрілецький бій. Ми їх почали переслідувати до околиць селища. Потім продавили через село. І старший командир вирішив залишатися в населеному пункті”, – повідомив “Гном”.

Вранці того ж дня військові провели зачистку.

“Ми пройшлися по всіх будинках. Я особисто заходив, спілкувався з кожним місцевим жителем. Ми переписували, хто тут живе. Звіряли з тими списками, які нам дала Новолуганська сільрада. Переписували все: вік, стан здоров’я, гуманітарні проблеми”, – розповідає командир резервгрупи 24-го штурмового батальйону з позивним “Добрий”.

Розуміючи, що терористи будуть вести по них вогонь, свої позиції українські військові вирішили спорудити навколо села.

Бійці впевнені, що вдале розташування і жорстке реагування українських військ зведуть нанівець всі спроби противника відвоювати село назад.

Нагадаємо, за минулу добу, 28 листопада, по всій лінії зіткнення зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 11 раз придушували їх вогневу активність. В результаті ворожих обстрілів один наш боєць загинув, ще двоє – отримали бойові травми.

За матеріалами “Радіо Свобода“