Загрузка...
Загрузка...

Такого не було за 2800 років Олімпіад: ганьба РФ стала унікальною


Олімпійські санкції проти можна вважати безпрецедентними за всі 2800 років проведення Олімйскіх ігор

Передает:politeka
Про це заявив журналіст Юрій Бутусов.

Так, Росія усунута від участі в Олімпіаді-2018 в корейському Пхенчані, і втратила повноваження члена Міжнародного олімпійського комітету. Заборонено в будь-якому вигляді використовувати на Олімпіаді російську символіку, гімн, прапор. Участь російських спортсменів можлива тільки під нейтральним прапором, гімн – олімпійський, назва команди – “Олімпійські атлети з Росії”.

Крім того, довічно дискваліфіковано і відлучено від світового спорту міністра спорту РФ В. Мутка, заступника міністра спорту Ю. Нагорного, виключено зі складу Міжнародного олімпійського комітету глава НОК РФ А. Жукова. Представники збірної РФ і міністерства спорту на Олімпіади не запрошуються.

Також, за підсумками Олімпійських ігор-2014 в Сочі у збірної РФ відібрано 11 медалей, команда опустилася з 1-го місця в командному заліку на 5-е. Церемонію вручення нагород іншим спортсменам, у яких росіяни вкрали перемоги, буде проведена урочисто в Пхенчані, щоб весь світ бачив, як чесним спортсменам повертають вкрадене російськими злодіями.

Крім цього, понад 20 російських олімпійців відсторонено від спорту довічно. На Олімпіаду допускаються тільки спортсмени, які пройшли допінг-контроль міжнародних органів, учасники допінг-скандалів не допускаються. Заборонено відвідування Олімпіади також лікарям і тренерам, які працювали з російськими спортсменами, викритими в застосуванні допінгу.

Більш того, Росія зобов’язана компенсувати всі витрати на проведення розслідування з допінгу в РФ, а також виплатити МОК 15 мільйонів доларів для створення в РФ незалежної організації по допінг-тестування.

Разом з тим, при точному виконанні всіх зазначених заходів, повноваження РФ і участь в Міжнародному олімпійському комітеті будуть відновлені. Але вже після завершення Олімпіади в Пхенчані.

Нагадаємо, раніше Politeka писала, що заступник міністра спорту РФ Юрій Нагорних вимагав замінити допінг-пробу української біатлоністки Віти Семеренко на позитивну.