Загрузка...
Загрузка...

“Лещенко, Найєм та Заліщук мають скласти мандати, інакше..”: Луценко зробила гучну заяву


У БПП запропонують скласти мандати членам фракції, які перешкоджали затриманню Саакашвілі.

Передает:korupciya
Народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, які перешкоджали затриманню лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі і свідомо брали участь в акціях проти сувернітету України, мають скласти свої мандати. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявила представник президента у парламенті Ірина Луценко.

"Депутати мають прийняти своє політичне рішення. Якщо це так і вони робили це свідомо (підтримували акції проти сувернітету України, – ред.), вони мають скласти мандати, тому що люди, які їх обирали, не довіряли їм підривати сувернітет України. Якщо вони цього не зроблять, буде політична реакція фракції. Але все буде робитися у правовій площині", – заявила Луценко. 

За її словами під політичною реакцією фракції мається на увазі висловлення недовіри зазначеним нардепам і пропозиція до них складати свої мандати.  

Представник президента зазначила, що народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко прикриваються мандатами фракції БПП.  

"Наша задача – спонукати цих депутатів скласти мандати самостійно, коли вони заявляють, що їм не підходить позиція БПП", – сказала Луценко.