Загрузка...
Загрузка...

Щойно НАБУ почало підбиратися до тих, хто керує корупцією в Україні, одразу ж бюро почали атакувати – ветеран зовнішньої розвідки Богдан


Оприлюднені Генпрокуратурою дані агентів НАБУ, що працюють під прикриттям, є державною таємницею, заявив у коментарі виданню “ГОРДОН” ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан.

Передает:tochkazoru
Фото: Валерій Головко / Facebook
Протистояння між правоохоронними органами України підриває довіру Заходу до влади країни, заявив виданню “ГОРДОН” ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан, коментуючи оприлюднення Генпрокуратурою даних агентів НАБУ, що працюють під прикриттям.

“Олігархічно-кланова система, відчувши реальну загрозу покарання за фінансово-економічні злочини, почала боротьбу з антикорупційними структурами. Їх залучено до боротьби з корупцією у найвищих ешелонах влади. Але на виході ми маємо не ефективні результати, а нездорову конкуренцію, недовіру населення та необґрунтовані звинувачення на адресу одне одного.

Усе це підхоплюють недружні до України медіа, які спотворюють ситуацію. У підсумку це підриває довіру Заходу до наших гілок влади, з’являються сумніви в їхній здатності боротися із корупцією. Це віддаляє євроатлантичні перспективи України. І все це в той час, коли на сході гинуть найкращі сини і дочки нашої країни”, – наголосив Богдан.

На його думку, Служба безпеки України не має займатися боротьбою з корупцією.
“Брутальне втручання в діяльність НАБУ і САП нівелює всю їхню роботу і завдає непоправної шкоди національним інтересам України. Нашій нації не потрібна імпотентна влада, яка влаштовує лише олігархічно-кланове середовище.

РНБО як орган, що координує зусилля у сфері нацбезпеки, має сказати своє слово. Ситуація виходить з-під контролю. Замість того щоб боротися з корупцією, відповідні державні структури протистоять одна одній. Ту ж СБУ вже давно пора позбавити функції боротьби з корупцією. Це не завдання спецслужби – такими питаннями мають займатися правоохоронні органи. До того ж страждає і репутація України”, – зазначив співрозмовник.

За його словами, дані агентів НАБУ, що працюють під прикриттям, є державною таємницею.

“Як узагалі можна було оприлюднювати дані агентів НАБУ? Це ж державна таємниця. У спецслужбах і правоохоронних органах є певні категорії працівників, інформація про яких є закритою для суспільства. Так, НАБУ не ідеальне, але воно дає результати.

Тому його хочуть зробити залежним. Щойно НАБУ почало підбиратися до тих, хто керує корупцією в Україні, одразу ж бюро почали атакувати. Що стосується співпраці НАБУ із ФБР, то всі партнерські відносини між спецслужбами та правоохоронними органами регулює законодавство. Свій дозвіл на контакти з іноземними структурами також дає і президент”, – резюмував Богдан.