Загрузка...
Загрузка...

“Єдина православна помісна церква”: Верховна Рада підтримала ідею Президента про автокефалію

Сьогодні на засіданні Верховної Ради депутати підтримали звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія.
Передает:https://korupciya.com/


На засіданні був присутній і Петро Порошенко, який розповів про свою ідею всім іншим народним обранцям. За словами Президента, незалежність української церкви підтримали настоятелі православних церков Патріарх Філарет від імені церкви КП і Митрополит Макарій від автокефалії.

Президент додав, що Томос про автокефалію православної церкви в Україні це не просто документ, це акт справжньої історичної справедливості. Якщо Вселенський патріарх Варфоломій благословить затію і відправить грамоту української церкви з дозволом, це остаточно дасть можливість визнати незалежність України від Росії хоча б в духовному плані.

"Питання виходить далеко за межі церковного! Йдеться про нашу остаточну незалежності від Москви. Тут не тільки релігія, тут – геополітика. Це – питання національної безпеки і нашої оборони в гібридної війні, тому що Кремль розглядає РПЦ як один з ключових інструментів впливу на Україна ", – заявив Порошенко.