Загрузка...
Загрузка...

Українців в Греції засудили до 180 років в'язниці – ЗМІ


Поки Європа страждає від відсутності загального плану виходу з міграційної кризи, суд грецького міста Пірей 20 липня засудив до 180 років в'язниці музиканта івано-франківського гурту "Перкалаба" Сергія Шваюк і його друга Петра Литвинчука.
Передает:ukr.segodnya.ua
Українців звинуватили в незаконному перевезенні мігрантів. Шваюка заарештували в Греції в березні 2018 року.За словами Костів, чоловіки вчинили порушення відразу за кількома статтями: незаконне перетинання кордонів країни Європейського союзу, створення небезпеки для життя людей через перезавантаження яхти і відсутності рятувальних засобів. Також під час затримання у Шваюка і Литвинчука не було документів на управління яхтою.

"Рідні ув'язнених Шваюка і Литвинчука запевняють, що чоловіки не збиралися йти на злочин і в такій ситуації опинилися примусово. Мати Литвинчука розповіла, що вони поїхали до Туреччини на цілком законну роботу. Їм пропонували бути помічниками капітана на прогулянковій яхті", - повідомляє видання.

За словами матері Литвинчука, в Туреччині роботодавці змусили українців перевозити на яхті мігрантів. Для цього невідомі озброєні люди погрожували Литвинчуку і Шваюку фізичною розправою.

Грецький адвокат українців Захаріяс Кессес пояснив, що такі великі терміни обумовлені особливостями грецького законодавства. За його словами, крім Сергія і Петра, на яхті були ще 63 нелегальних мігранта.

"При оголошенні вироку за кожного нелегального мігранта можуть додавати 10-15 років. Спочатку їм загрожувало 630 років за гратами", – сказав адвокат.