Загрузка...
Загрузка...

Скандальний генерал, якого звинувачують у загибелі 49 воїнів, купив квартиру



Перший заступник начальника головного управління Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор Віктор Назаров придбав квартиру, пише Експрес-онлайн.
Передает:expres.ua
 Про це йдеться у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Квартиру генерал-майору у Києві площею 60,7 квадратних метри. Продало її Київське квартирно-експлуатаційне управління МОУ. Досі Віктор Назаров мав службове житло від Міноборони.

У його власності земельна ділянка в селі Шибене (Бородянський район, Київська область). А в дружини, яка працює заступником директора департаменту у Вищій кваліфікаційній комісії суддів, земельні ділянки — в селі Погреби (Броварський район, Київська область) та Княжичі (Броварський район, Київська область). Дружина також користується автомобілем сина Mitsubishi Pajero Sport.

Минулого року Віктор Назаров отримав 538 тисяч 367 гривень заробітної плати, 6 тисяч 250 гривень становила матеріальна допомога як учаснику АТО, 43 тисячі 660 гривень — пенсія та 1 тисяча 200 гривень — разова матеріальна допомога. Рахунків у банку чи готівкових коштів генерал-майор не має, а от дружина зберігає 250 тисяч гривень готівкою.

 Нагадаємо, що 27 березня 2017 року суд визнав Віктора Назарова винним у загибелі 49 українських військових через збиття бойовиками військово-транспортного літака Іл-76 над Луганськом. Він засуджений до семи років позбавлення волі, без позбавлення звання генерал-майора. За рішенням суду, моральну шкоду повинно компенсувати Міністерство оборони України. Це рішення Віктор Назаров оскаржує в Апеляційному суді.