Загрузка...
Загрузка...

Відразу трьох маленьких «Робінзонів», віком від 5 місяців до 6 років, врятували на Херсонщині


Надзвичайна подія сталася на морському узбережжі на виїзді з села Залізний Порт Голопристанського району, де люди відпочивають в наметах. Майже тиждень батьки залишали в наметі на весь день трьох малолітніх дітей 6, 5 років і п'ятимісячне немовля, а самі їхали торгувати на ринок персиками. За словами старшої дівчинки і сусідки по наметам, батьки давали молодшій дочки алкоголь, щоб вона більше спала і не плакала. Поруч з наметом поліцейські вилучили пляшку з горілкою.
Передает:upn.in.ua
Повідомлення в поліцію надійшло ввечері від відпочиваючих наметового містечка. Люди розповіли, що з самого ранку троє малолітніх дітей, серед яких 5-місячна дівчинка, знаходяться самі в наметі, просять їсти, без нагляду заходять в море. На місце прибули співробітники Голопристанського відділення поліції, ювенальні поліцейські і працівники районної служби у справах дітей.

На місці з'ясували, що троє дівчаток знаходилися без нагляду, нічого не їли з самого ранку. Вони розповіли, що мама з татом поїхали вранці працювати, а їх залишили одних.

Батьки приїхали на автомобілі приблизно через півгодини після звернення відпочиваючих. Глава сім'ї був в стані алкогольного сп'яніння, через що на нього було складено адмінпротокол. Батьки пояснили, що тиждень тому приїхали з передмістя Херсона на морське узбережжя оздоровити дітей, а самі мали намір заробити торгівлею фруктами на ринку. Мати виправдовувалася, що їй ні з ким було залишити дітей і не було часу на приготування їжі, тому що вони працювали допізна. Також вона пояснила, що не було дитячої пляшечки для годування 5-місячної дочки, тому давала їй суміш з пляшки з-під горілки. Але під час приїзду поліцейських в пляшці була горілка, а не суміш.

Поліцейські нагодували дітей, а молодшій купили спеціальну пляшечку, суміш і нагодували. Заради безпеки дітей, їх помістили в лікарню. Дівчата в задовільному стані. 

Сім'я перебуває на обліку, як неблагополучна. На батьків буде складено адміністративний протокол за ст.184 Кримінального процесуального кодексу України «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Чи повернуться діти в сім'ю будуть вирішувати компетентні органи, після ряду перевірок.