Загрузка...
Загрузка...

Заморозки настануть раніше: яку погоду обіцяють синоптики українцям в кінці літа та восени

Погода до кінця літа не буде екстремально спекотною – в окремі дні буде близько 30 градусів, а в середньому – 25-28 тепла. А ось восени досить рано прийдуть заморозки. Про це розповіла доктор фізико-математичних наук і заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова.

Передает:korupciya.com

"У липні катастрофічних умов я не бачу за розрахунком моєї моделі довгострокового прогнозування. В середині місяця температура повинна підвищитися, і буде сухіше. Опади протягом місяця будуть частіше в окремі дні, ніж в попередніх місяцях. На початку третьої декади в східних областях можливі зливові опади. На решті території слід очікувати опади ближче до кінця місяця, вони будуть пов'язані з похолоданням, але не сильним. наприкінці липня буде зміна погодних умов", – розповіла Мартазінова.

Популярне: Скандальний ролик Порошенка: Приходько затримали по дорозі на суд


У той же час вона зазначила, що 40-градусної спеки в решту літа не буде, але ось кількість опадів зменшиться, і подекуди навіть буде посуха.

"Вересень буде дуже сухим і нестійким, а жовтень – холодним, особливо з другої половини місяця. У другій половині жовтня можуть бути вже заморозки, це однозначно", – підкреслила метеоролог.