Загрузка...
Загрузка...

Арештованій у США росіянці висунули нове звинувачення



Американські прокурори висунули нове звинувачення громадянці РФ Марії Бутіній, яку днями затримали в США за підозрою у шпигунстві на Росію.
Передает:pravda.com.ua Журналісти нагадали, що в понеділок, 16 липня, росіянка отримала перше звинувачення. Їй інкримінують шпигунську діяльність в Америці за вказівками високопоставленого представника уряду РФ.

За інформацією видання, у вівторок прокурор від Округу Колумбія Джессі Ліу висунула Бутіній ще одне обвинувачення: що та намагалася налагодити зв'язки із "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Після першого звинувачення росіянці загрожувало 5 років ув'язнення, тепер їй "світять" усі десять.

Хоча в обвинувальних актах не міститься ані ім'я російського високопосадовця, на якого працювала Бутіна, ані назва вищезгаданої організації, видання з'ясувало, що йдеться про такого собі Олександра Торшина, соратника президента Росії Володимира Путіна, який довгий час підтримував Національну стрілецьку асоціацію США та має зв'язки з секретними службами РФ і представниками російського криміналітету.

Також відомо, що Торшин обіймає посаду заступника голови Банку Росії. На початку квітня США запровадили проти нього санкції.