Загрузка...
Загрузка...

Нова Каховка в полоні мера з комплексом неповноцінності



Вже не перший рік у м. Нова Каховка у міській раді постає питання справедливого фінансування різноманітних видів спорту. Серед усіх спортивних секцій львину долю у фінансуванні отримує футбол. З одного боку спорт – це здоров’я нації і проти виділення коштів на дитячий футбол, рівно як і теніс, і баскетбол з волейболом ніхто не заперечує. Але поряд з дитячим футболом Новокаховська міська рада, під головуванням мера Володимира Коваленка, який так «обожнює» футбол, продовжує фінансування за рахунок грошей платників податків професійних футболістів команди Футбольного клубу «ЕНЕРГІЯ». Сплачує участь їх у змаганнях, перевезення і навіть членські внески, витрачаючи на це мільйони бюджетних гривень.
Передает:upn.in.ua
Виникає ряд запитань: «Наскільки прозоро та законно здійснюється це фінансування? Мабуть громаді немає куди витратити ці кошти, раз вона виділяє їх на професійний футбол, а може у лікарнях міста у нас все добре і нічого не потребує ремонту? А може наші діти у школах та дитячих садках отримують високоякісне харчування та не потребують його поліпшення? А може у нас немає інших дитячих видів спорту, які потребують належного фінансування? Чи дороги у нас європейські?» Ці питання риторичні і влада до них не прислухається!!!

Хоча при такому не досить райдужному фінансовому та господарському стані в місті реально зрозуміло, що при здоровому підході люди, якнайперше опікуються нагальними господарськими проблемами, образно кажучи – нормальна людина не дозволить собі купувати діаманти при цьому обмежуючи дітей в здоровому харчуванні. Тому і напрошується висновок, що щось з мером Нової Каховки не так.

Як відомо всі дії людини пояснюються психологічними причинами. Які ж психологічні причини такого футбольного фанатизму мера Нової Каховки Володимира Коваленка? Адже він готовий, щоб заради утримання футбольної команди, діти мерзли взимку в школах та їли якнайдешевшу їжу, а хворі помирали без належної допомоги в реанімації.

На думку експертів-психологів це пов‘язано з комплексом неповноцінності Володимира Коваленка, адже він таким чином уособлює себе з олігархами, які мають свої футбольні клуби – Ахметовим, Коломойським, Суркісом. Йому подобається усвідомлювати, що він ніби такий як вони. Він думає, що його будуть краще сприймати на вищому рівні, адже «хлопчику з бідної родини так цього не вистачало в дитинстві». Тепер він може приїхати в рідне село і похизуватися – він має свій футбольний клуб, або показати фото поряд з Суркісом. Йому не вистачає визнання, уваги та аплодисментів, саме тому він навіть почав співати зі сцени, не маючи на це ніяких здібностей.

Взагалі-то всі ці питання мають бути його особисті, якщо б він не був мером міста, але тепер вони є і питаннями громади, адже найгірше те, що він вирішив компенсувати свої комплекси неповноцінності за рахунок інших людей, за рахунок новокаховчан. Адже олігархи на футбол витрачають кошти від свого бізнесу, а Коваленко витрачає не свої, а кошти платників податків Нової Каховки. І навіть те, що він обкрадає мешканців – платників податків, його не зупиняє і не турбує, його цинізм вже почав зашкалювати.

Дуже добре, що багато новокаховчан це давно вже розуміють.

А разом з опозиційними депутатами є й активісти, які самостійно намагаються добитися змін у фінансуванні професійного футболу та припинення марнотратства, таких необхідних на нагальні потреби міста, коштів на угоду закомплексованого мера Нової Каховки.

Анатолій Лисак у червні 2018р. звернувся до правоохоронних органів з цього приводу, а саме щодо незаконного фінансування міською радою на чолі з Володимиром Коваленком ФК «Енергія». За результатами його звернення розпочато кримінальне провадження № 42018231070000088 за п.1 ст.222 КК України. Новокаховська місцева прокуратура буде здійснювати нагляд за додержанням законів під час проведення судового розслідування.

Нажаль надії на об’єктивне розслідування мало, оскільки мер та міська рада неодноразово допомагали коштами і поліції, і прокуратурі, тобто «покупала» їх прихильність. Поки більшість мешканців не задумається над цим питанням і не почне вимагати від своїх обранців, в першу чергу, піклування про народні інтереси, нічого не зміниться. А поліція та прокуратура доки не змусять себе поважати – очільники міста робитимуть те, що їм заманеться. Тому чекаємо на нові забаганки мера Володі Коваленка, породжені його психічним комплексом неповноцінності .