Загрузка...
Загрузка...

ЛАВРОВ БЛАГАЄ США ПРО ДОПОМОГУ: ВИ БУДЕТЕ В ШОЦІ ВІД ТОГО, ЩО ВІН ПРОСИТЬ


МЗС Росії сподівається, що США допоможуть припинити “насильницьку українізацію” в Україні

Передает:infopole.pp.ua
Міністерство закордонних справ Росії хоче, щоб Сполучені Штати Америки переконали владу України припинити «насильницьку українізацію».

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства у зв’язку з візитом до Росії глави Державного департаменту США Рекса Тіллерсона.

«Особливо розраховуємо, що США зможуть, використовуючи свій вплив на владу України, нейтралізувати реваншистські настрої української« партії війни ». Вашингтон також міг би спонукати київська влада до неухильного виконання своїх зобов’язань по Мінським угодами, що є єдиним шляхом до врегулювання конфлікту, викликаного спробами націонал-радикалів насильно українізувати всі сфери життя цієї багатоетнічної країни », – наголошується в повідомленні.

Крім цього, в МЗС РФ чекають «виразних роз’яснень» лінії США по всьому комплексу питань забезпечення стратегічної стабільності і безпеки в Євро-Атлантиці.

«Що стосується двостороннього порядку денного, то довгий список подразників, що виникли з вини Вашингтона, не скорочується. За відсутності кроків зі зняття проблем, що накопичилися будуть потрібні заходи у відповідь на основі принципу взаємності », – підкреслили в російському зовнішньополітичному відомстві.
В цілому, в МЗС РФ розраховують, що Держсекретар США привезе міркування з усіх питань, що становлять обопільний інтерес

«Ми готові до будь-якого розвитку подій, проте виходимо з перевагу такої роботи, яка буде знижувати міжнародну напруженість, а не посилювати її. Налаштовуємося нема на конфронтацію, а на конструктивну співпрацю. Сподіваємося, що цього ж хоче і американська сторона », – йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Росії прибув з першим офіційним візитом глава Держдепу США Тіллерсон, який зустрінеться зі своїм колегою Сергієм Лавровим. Головною темою їхніх переговорів стане ситуація в Сирії. За інформацією The Telegraph, Захід запропонує Росії відмовитися від підтримки Башара Асада. Якщо Москва не погодиться, проти неї будуть введені нові санкції.

Також буде обговорюватися ситуація на Донбасі і виконання Росією Мінських угод.

Як зазначалося раніше в заяві Держдепартаменту США, цей візит є частиною зусиль по підтримці прямих каналів комунікації з російськими високопосадовцями. Візит спрямований на те, щоб переконатися, що позиція США чітко доведена до відома РФ, в тому числі, що стосується подальших кроків у виконанні Мінських угод.