Загрузка...
Загрузка...

Напад на активістку у Херсоні: у потерпілої понад 30% опіків

Невідома рідина, якою вранці 31 липня облили співробітницю міськради Херсона Катерину Гандзюк, спричинила сильні хімічні опіки - понад 30%.

Передает:pravda.com.ua

Про це "Радіо Свобода" повідомив лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Юрій Равелев.



За його словами, стан потерпілої важкий, але стабільний. Вона у свідомості, спілкується, але площа ураження шкіри значна.



"Більше від 30% - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітки. У даний момент це опіковий шок, нехай він навіть і хімічний, на тлі якого виникають різні проблеми, в який втягуються в першу чергу це нирки", - розповів лікар.



Равєлєв зазначає, що не раніше, ніж за 72 години можна буде робити якісь прогнози щодо її стану, а також можна буде визначити, що це була за рідина - яка саме кислота чи луг.



Як повідомлялося, у вівторок вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.



Кримінальну справу з цим фактом зареєстрували за статтею "Хуліганство".



Пізніше правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.



За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган, Юрій Луценко "взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк".



Очільник Херсона Володимир Миколаєнко попросить передати СБУ справу співробітниці міськради Катерини Гандзюк, яку невідомі облили кислотою.



Гандзюк керує справами виконавчого комітету у Херсонській міськраді.



У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.



Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.