Загрузка...
Загрузка...

Рекордно зростуть штрафи: Що принесе українцям закон про “прописку”

Українців, які ігнорують правила реєстрації за місцем проживання, чекають нові штрафи.
Передает:https://korupciya.com/


Так, згідно з чинним законодавством, якщо переїхати і не зареєструватися, перший раз можуть попередити, а другий – оштрафувати на 340-850 грн.

Такі норми прописані в проекті нового закону про реєстрацію. При цьому зараз штраф за проживання не за місцем реєстрації – всього лише від 17 до 51 грн.

Відзначимо, на даний час в Кодексі адміністративних правопорушень передбачена відповідальність за порушення правил реєстрації. Але якщо після прийняття документа карати будуть тільки тих, хто виписався і не прописався, то в чинному варіанті можуть покарати будь-якого, хто живе без реєстрації.

Після прийняття нового документа, карати будуть не тільки українців, які спробували зареєструватися там, де не живуть, а й тих, хто взагалі залишився без “нової прописки”.

“Проживання громадян без реєстрації місця проживання протягом 90 днів після зняття з реєстрації за попереднім місцем проживання і прибуття на нове місце проживання, а також не здійснення в зазначений термін реєстрації місця проживання дитини у віці до 14 років, тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян “, – зазначено в проекті закону.