Загрузка...
Загрузка...

Закарбувати у вічності: У Краматорську планують встановити меморіал 16-річному Степану Чубенку, якого вбили бойовики в 2014 році


Юний спортсмен і патріот загинув за свої переконання та стійку громадську позицію. Найменше, що може зробити Україна для свого сина, - це увінчати його пам'ять.

Хлопця, що носив українську стрічку, жорстоко розстріляли бойовики. 

У Краматорську планують встановити меморіал 16-річному Степану Чубенку, якого вбили бойовики в 2014 році. Рішення про це підготував Краматорський виконком.

Згідно з проектом рішення, яке підготовлено за клопотанням ЗОШ № 12 де навчався Чубенко, в школі планується встановити меморіальну дошку на його пам'ять. Нагадаємо, влітку 2014 року хлопець, який до війни займався футболом, був затриманий у Донецьку за носіння синьо-жовтої стрічки. Спочатку хлопця нібито направили на риття окопів, але потім стало відомо, що троє бойовиків терористичного батальйону "Керч" розстріляли його.

Особи вбивць встановлено, і прокуратура направила обвинувальний висновок у Дзержинський міський суд.

Також Чубенко посмертно нагороджений недержавним орденом і званням "Народний Герой України".

У червні поточного року в єдиній системі місцевих петицій було зареєстровано пропозицію встановити пам'ятник Чубенку на центральній площі міста.

Петиція зібрала 266 підписів за необхідних 250. У відповіді на петицію виконкомом ідея встановлення пам'ятника була схвалена, проте було запропоновано вибрати місцем установки пам'ятника не центральну площу, а вхід до стадіону "Авангард" в Саду Бернацького.
Джерело Новин