Загрузка...
Загрузка...

Помер найвідоміший українець у світі !!!



Помер видатний український економіст. 
передает:http://gazeta.ua/

24 жовтня о п'ятій ранку помер економіст, професор, благодійник 90-річний Богдан Гаврилишин. Про це повідомляє Благодійний Фонд Богдана Гаврилишина у Facebook.

19 жовтня він відсвяткував день народження в Києві. Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй столичній квартирі.

Богдан Гаврилишин народився в у селі Коропець Тернопільської області.

Його дитинство припало на часи Другої cвітової, Богдана інтернували в німецький табір. Звідти він 1947-го емігрував до Канади. Там, не знаючи на початку мови і традицій, вступив до університету в Торонто. Здобув фах інженера-механіка. Уперше в історії північноамериканської держави лісоруб і біженець став студентом. А у 32 роки - професором економіки у Женеві. До Швейцарії Гаврилишин перебрався у 1960-му.

З 1988 року працює на громадських засадах в Україні. Від здобуття Україною незалежності є радником кількох президентів України, прем'єр-міністрів, голів Верховної Ради.

У свої 90 років професор працював: викладав, консультував. Мільйонер Гаврилишин казав, що не любить грошей, а тому радо з ними прощається — наприклад, щороку виділяв стипендії молодим українцям для подорожей у найуспішніші держави Європи. "Я бачу цю молодь, я вже сьогодні живу в майбутньому".

Богдан Гаврилишин став всесвітньовідомим економістом. Написав книгу "До ефективних суспільств: дороговкази в майбутнє". Проводив семінари, головував на конференціях, читав лекції в університетах та на міжнародних конференціях у понад 70 країнах.
30 років Богдан Гаврилишин присвятив Міжнародному інституту менеджменту в Женеві.

Із 1988 року жив на дві країни — зі Швейцарії щомісяця приїздив в Україну. Заснував Міжнародний інститут менеджменту в Києві і Благодійний фонд Богдана Гаврилишина, що орієнтується на підтримку обдарованої молоді.