Загрузка...
Загрузка...

З 1 грудня в одному з українських міст зростуть пенсії



29 листопада в Полтавській ОДА відбулася прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимира Тараторіна та його першого заступника Володимира Носенка на тему «Про механізм збільшення пенсій з 1 грудня 2016 року та інші актуальні питання пенсійного забезпечення».
передает:http://korupciya.com/

У першу чергу, увага акцентувалася на подальшому підвищенні прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність та на зростанні мінімальної заробітної плати.

«З 1 грудня цього року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зросте з 1130 грн до 1247 грн, тобто на 117 грн. Загалом, за прогнозами, підвищення пенсій стосується близько 330 тисяч осіб, тобто 75% громадян пенсійного віку. Щодо пенсій колишніх військовослужбовців, то зростання виплат відбулося у 9,8 тисяч осіб (44%). Середній же розмір підвищення пенсій у містах становить 108 грн, а у сільській місцевості – 121 грн», – розповів Володимир Тараторін.

Також представники Пенсійного фонду очікують відповідних надходжень до пенсійного бюджету у зв’язку з анонсованим урядом зростанням мінімальної заробітної плати з 1600 грн до 3200 грн.

«Ми готуємося до прийняття Закону «Про держбюджет» і пакету соціальних законів, які запрацюють з нового року. І безумовно, підвищення мінімальної заробітної плати дасть вагомий резерв до коштів Пенсійного фонду», – прокоментував подальшу фінансову ситуацію перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Носенко.

Володимир Тараторін наголосив на тому, що Пенсійний фонд щороку намагається вдосконалювати свою системну діяльність, тому в цьому році відбувся перший етап оптимізації пенсійних управлінь в області: із 33 залишилося 18 територіальних управлінь. У наступному році за рахунок другого етапу оптимізації має залишитися 13 управлінь. Об’єднання управлінь Пенсійного фонду має сприяти зменшенню витрат, а зекономлені кошти мають бути спрямовані на покращення пенсійного забезпечення.