Загрузка...
Загрузка...

А чому ми повинні лікувати їх усіх? Міністр не бачить потреби лікувати онкохворих



Під час робочого візиту до Вінниці в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що МОЗ більше не прийматиме програму державної допомоги «Онкологія».
передает:http://korupciya.com/

4-го листопада Уляна Супрун з робочим візитом відвідала Вінницю. Під час зустрічі із медиками регіону очільниця МОЗу заявила, що онкохворі українці більше не зможуть розраховувати на грошову допомогу держави. З наступного року уряд не прийматиме держпрограму «Онкологія». Таке рішення очільниця профільного міністерства пояснила тим, що вони концентруються на профілактиці хвороб, а не на їх лікуванні.

— Я би хотіла побачити, як процвітає профілактична медицина, щоб ми мали менше і менше захворювань на онкологічні хвороби. Чому ми мусимо лікувати їх всіх? Тому що ми дуже пізно виявляємо ці хвороби, тому що наші пацієнти не відвідують сімейних лікарів, — вважає пані Супрун.

Уляна Супрун переконана, що якісні послуги сімейних лікарів допоможуть знизити коефіцієнт захворюваності на рак. А в критичних випадках допомогти онкохворим зможуть місцеві бюджети.

Додамо, що також у Вінниці в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, що з наступного року МОЗ планує запровадити курс «Перший на місці пригоди», а перелік лікарських засобів буде скорочено втричі.