Загрузка...
Загрузка...

В Україні різко зміниться погода: прогноз синоптиків на тиждень



До кінця тижня температура повітря вдень опуститься до двох градусів вище нуля, найтепліше буде на півдні.
передает:http://ukr.segodnya.ua/

В Україні незначно потепліло. Так, у понеділок, сьомого листопада, температура повітря вдень сягне 13 градусів тепла. Однак, як передають синоптики Укргідрометцентру, практично весь тиждень йтимуть сильні дощі і вже через кілька днів повітря вдень підніметься всього до 0-2 градусів вище нуля. Сайт "Сегодня.ua" з'ясував, на яку погоду чекати українцям на цьому тижні.

Прогноз погоди на тиждень

У понеділок, сьомого листопада, дощі пройдуть на території західної України, також опади у цей день очікуються в Київській та Чернігівській областях. При цьому на всій території країни очікується відносно тепла погода. Так, температура повітря в західних областях коливатиметься в межах 11-13 градусів тепла, в центрі, на півночі і сході – 13-15 градусів тепла, а на півдні – 14-16 градусів. У столиці очікується незначний дощ, в той час як на Західній Україні пройдуть сильні зливи.

У середу опади пройдуть по всій країні, при цьому температура повітря буде коливатися в межах 5-7 градусів тепла. Відносно тепла погода очікується в цей день на півдні і сході – повітря прогріється до 11-13 градусів вище нуля. Вночі на півночі і заході можливі заморозки. Дощі з мокрим снігом продовжаться в четвер, десятого листопада, при цьому на заході України вдень температура повітря буде коливатися за все в межах 0-2 градусів тепла, в той час як на півдні повітря прогріється до 11-13 градусів. Найтепліша погода очікується в Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях, тут вдень стовпчик термометра досягне позначки в 15-17 градусів.

У п'ятницю, 11 листопада, в Україні буде переважно малохмарна погода. Опади можливі в Рівненській, Житомирській, Київській та Чернігівській областях. Температура повітря на заході в центрі і півночі України буде коливатися в межах 0-2 градусів, в той же час на півдні і сході повітря прогріється до 7-9 градусів вище нуля.

Народний прогноз погоди
Сонце сьомого листопада, як повідомляє портал "Синоптик", в Києві буде рідко показуватися з-за хмар. Дощ, який розпочнеться вдень, ще до настання вечора закінчиться.

У цей день вшановується пам'ять святих Маркіяна і Мартирія. Наші пращури звернули увагу на те, що вранці цього дня "або дощем заливає, або снігом замітає", так само був можливий і туман. У колишні часи говорили, що "в листопаді світанок із сутінками серед дня зустрічаються".

Восьмого листопада вшановується пам'ять святого Димитрія Солунського. Якщо на Дмитра тепло, то і всій зимі бути з мокрими теплинами. Якщо "Дмитро на снігу – весна буде пізня". Хороша ж погода в цей день віщувала ранню весну. А якщо на Дмитра була багряна зоря, варто було чекати вітру.

Дев'ятого листопада відзначається день пам'яті преподобного Нестора Літописця Печерського. З цього часу починає ночами замерзати вода. За старих часів говорили: "Сяде осінь на пагорб, покриє коліна – впаде в її поділ останній лист осінній". Наші пращури примітили, якщо у зайця шерсть побіліла – зима близько.

Десятого листопада вшановується пам'ять святої Параскеви П'ятниці. У цей день починали м'яти, тріпати і готувати льон для пряжі. Погоду в цей день передбачали, як не дивно, комарі: якщо 10 листопада їх ще можна було побачити, то зима обіцяла бути м'якою.

У п'ятницю вшановується пам'ять святого преподобного Анастасії Римлянині і преподобного Аврамія затворника. Мисливці вірили: "Якщо вовки зграями бродять по полях, то чекай великих нещасть: епідемій, голоду чи війни". Якщо 11 листопада "небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде".