Загрузка...
Загрузка...

Найстрашніша трагедія сучасної історії: У Білому домі висловили солідарність з Україною у вшануванні пам’яті жертв Голодомору



США солідарні з українським народом у вшануванні пам’яті жертв Голодомору, однією з найстрашніших трагедій сучасної історії. Про це повідомляється в офіційній заяві Білого дому, приуроченій до річниці трагедії, зазначають Патріоти України.
передает:http://patrioty.org.ua/

“Сполучені Штати в цьому місяці приєднуються до солідарності з українським народом у всьому світі в пам’ять жертв Голодомору, однієї з найстрашніших трагедій сучасної історії. 83 роки тому понад 3 млн чоловік в Україні загинули в результаті нещадної політики Йосипа Сталіна”, – наголошується в заяві.

У Білому домі додали, що як тоді, так і зараз українці довели світові, що людський дух незборимий. “Навіть у найскладніші часи український народ продовжував з гідністю боротися за мир, свободу і демократію.

Сьогодні, зіткнувшись з новими загрозами цим цінностям, американський народ стоїть разом з українцями, які мужньо захищають свою територію і демократію”, – йдеться в заяві.

Також в Білому домі підкреслили, що українсько-американське співтовариство і друзі українського народу наполегливо працювали, щоб запевнити, що “пам’ять про постраждалих під час Голодомору живе, в той час як ми всі разом хочемо побудувати кращий, вільніший і справедливіший світ”.

 Голодомор 1932-1933 років – акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР шляхом організації штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР.

Голодомор був викликаний свідомими і цілеспрямованими діями вищого керівництва Радянського Союзу і Української РСР на чолі з Йосипом Сталіним і розрахований на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

За оцінками української Академії наук, жертвами Голодомору в УРСР стали 4,5 мільйона чоловік.

Жертв Голодомору в Україні поминають щорічно в четверту суботу листопада