Загрузка...
Загрузка...

Стало відомо про нові докази участі людей Грановського у справі Насірова




Колишній прокурор Сергій Лисенко, який був зі скандалом звільнений з органів прокуратури, ввечері 2 березня приїжджав до відомчої лікарні "Феофанія", де на той момент співробітники НАБУ і САП оголошували про підозру голові ДФС Роману Насірову.
передает:http://24tv.ua/

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

До відділення клінічної лікарні "Феофанія" Сергій Лисенко прибув у компанії адвоката Олега Маліневського, який раніше захищав інтереси колишнього бізнес-партнера народного депутата Олександра Грановського Андрія Адамовського у справі ТРЦ Sky Mall. Опонентом Андрія Адамовського виступав естонський інверстор Хілар Тедер.

Також журналісти зафіксували, що ввечері 5 квітня у столичному готелі Hyatt одночасно перебували народний депутат Олександр Грановський, екс-прокурор Сергій Лисенко та керуючий партнер юридичної компанії FCLEX Віктор Барсук. Сергій Лисенко поїхав раніше, а народний депутат Грановський залишив готель у компанії Віктора Барсука.

У коментарі журналістам Сергій Лисенко повідомив, що з депутатом Грановським їх нічого не пов’язує, лише знайомство.

Прокурорів Сергія Лисенка, Дениса Соловея та Артема Тендітного звільнили у червні 2015 року після того, як журналіст Василь Крутчак опублікував фото листування по телефону в закритій групі месенджера під назвою "Лисі птахи" під час засідання Дніпровського районного суду Києва, що стосувалось переслідування адвоката того самого естонського співвласника торговельного центру Sky Mall Хіллара Тедера. Тоді прокурорам не сподобалась прискіплива увага до них одного з присутніх на засіданні відвідувача, і вони письмово обговорювали між собою варіанти розправи над ним.

У травні минулого року журналіст Дмитро Гнап опублікував фото, де звільнений прокурор Лисенко зустрічається з народним депутатом Олександром Грановським, якого називають неофіційним куратором прокуратури від Банкової.

Ця молода людина, на мою думку, достатньо досвідчена і талановита, і, в широкому сенсі слова, сильний прокурор, до послуг якого сьогодні я інколи звертаюсь (він сьогодні не є посадовою особою, не займається прокурорською практикою). Він прекрасно знає, іноді знає матеріали, які мене цікавлять,
– охарактеризував Лисенка Олександр Грановський.

Раніше журналісти повідомляли, що екс-прокурор Сергій Лисенко продовжує вільно відвідувати офіс Генпрокуратури на вулиці Різницькій та проводити зустрічі з депутатом Олександром Грановським, якого неформально називають куратором у судах та прокуратурі від Адміністрації Президента. Журналісти щонайменше двічі зафіксували, як екс-прокурор Лисенко приїжджав до головного офісу Генеральної прокуратури.