Загрузка...
Загрузка...

В ОБСЄ викрили цинічну брехню бойовиків щодо замінування Донбасу




Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що дорога, на якій підірвався автомобіль спостерігачів, мала би бути розмінована.
передает:http://24tv.ua/

Автомобіль патруля місії ОБСЄ підірвався на міні в районі села Пришиб, яке перебуває під контролем бойовиків "ЛНР", уточнив Хуг на прес-конференції у Києві.

Хуг спростував заяви бойовиків, що автомобіль місії "відхилився від маршруту "і через це підірвався на фугасі.

Ця дорога, якою їхав автомобіль місії, раніше використовувалася як патрулями місії, так і місцевим транспортом. Там не повинно було бути взагалі мін,
– наголосив він.

Адже 19 вересня 2014 року був підписаний меморандум, згідно з яким заборонено встановлювати мінно-вибухові інженерні огорожі.

"Надзвичайно важливим є те, щоб сторони з усією серйозністю ставилися до виконання взятих на себе зобов'язань і вилучили всі міни та вибухонебезпечні предмети на Донбасі", – додав Хуг.

Хуг уточнив, що внаслідок підриву патруля місії на Донбасі загинув громадянин США і зазнали поранень двоє спостерігачів з Німеччини та Чехії.

Нагадаємо, 23 квітня один зі спостерігачів ОБСЄ загинув, і ще один зазнав поранень внаслідок підриву авто місії неподалік від села Пришиб на окупованій частині Луганщини. Згодом стало відомо, що госпіталізували ще одного спостерігача.

В ОБСЄ одразу відреагували на цей інцидент. Терористи так званої "ЛНР" повідомляють, що загиблий спостерігач ОБСЄ був громадянином США.

В українському МЗС заявили, що підрив автомобілю – це спроба Росії залякати ОБСЄ. А от в російському МЗС виступили з дивною заявою про те, підтрив автомобілю – це "цинічна провокація", а також заявили про необхідність переговорів між Києвом, Донецьком та Луганськом.