Загрузка...
Загрузка...

Де межа невігластва і глупоти?: У Львові “познущались” над творінням Героя Небесної сотні!



Перед Великоднем працівник ЛКП «Львівелектротранс» замалював вірш Героя Небесної сотні Богдана Сольчаника на стіні на вул. Героїв Майдану. Таке сталося вже не вперше. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила сестра Героя Віра Гой, – передає Корупція Інфо
передает:http://korupciya.com/

«Де межа невігластва і глупоти? Нема межі. На вулиці Героїв Майдану знову зафарбували вірш Богдана Сольчаника. І ні, не вандали. Великдень ж на носі, і працівники ЛКП «Львівелектротранс» взялися до прибирання прилеглих територій. Текст зафарбували, портрет, на диво, залишили», – обурилась Віра Гой.

У ЛКП «Львівелектротранс» підтвердили, що їхній маляр замалював вірш, однак заявили, що це він зробив, бо «не зрозумів, що це таке».

«Маляр, який зафарбував ці вірші, отримав догану. Це було зроблено самовільно», – речник «Львівелектротрансу» Іван Бондар.

Він запевнив: «ЛКП, керівники і працівники підприємства знають, хто такі Герої Небесної сотні і хто такий Богдан Сольчаник. Ніхто не мав наміру зафарбовувати його портрет, а також вірш. Це просто непорозуміння, яке сталося вдруге. Запевняємо, що жодних розпорядження чи вказівок щодо цього не було – ані письмових, ані усних».

Іван Бондар додав, що сьогодні в ЛКП приходили брат Б. Сольчаника Степан, а також представник організації «Граніт» за поясненнями з цього приводу.

«Маляр, який зафарбував напис, вже власноручно його відновив. Однак це у нього вийшло недуже якісно. Тому у брата Богдана Сольчаника є зауваження», – додав Іван Бондар.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року у віконному порталі стіни трамвайного ДЕПО на Сахарова з боку вулиці Героїв Майдану з’явився портрет героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника.

3 липня 2015 року у Львові в приміщенні академічного корпусу Українського католицького університету відкрили меморіальну дошку Богдану Сольчанику.

Крім того, вчена Рада Українського католицького університету прийняла рішення про заснування стипендії імені Богдана Сольчаника.

Богдан Сольчаник – історик, громадський діяч, поет. Народився у 1985 році у Старому Самборі на Львівщині. Навчався на історичному факультеті Львівського національного університету. Працював викладачем в Українському католицькому університеті. Активіст громадських рухів «Пора» та «Опора». Загинув на Майдані від кулі снайпера 20 лютого 2014 року. Після смерті рідні та друзі видали збірку його поезії «Кухні мого покоління».