Загрузка...
Загрузка...

Головне за ніч: замах на Порошенка і жахлива заява про Україну в ООН


В ООН розповіли жахливу правду про Донбас

В Організації об’єднаних націй повідомили про високий ступінь замінованності Донбасу. Помічник генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер зазначила що “розмінування і просвітництво про ризик мін необхідно у всіх порушених конфліктами районах, особливо уздовж лінії зіткнення”. “Східна Україна стикається з проблемами захисту. Вона швидко стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, і якщо проблему не вирішити, це зупинить її розвиток на багато років вперед. Розмінування і просвітництво про ризик мін необхідне у всіх порушених конфліктами районах, особливо уздовж лінії зіткнення, включаючи контрольно-пропускні пункти на де-факто кордоні”, — заявила Мюллер.

Передает:politeka
Суд над Коханівським: правоохоронці пустили газ і пішли на штурм

У залі суду, де в понеділок зірвалося обрання запобіжного заходу для лідера «Добровольчого руху ОУН» Миколи Коханівського, правоохоронці застосували газ проти активістів, повідомив активіст Богдан Тицький. Після застосування газу, блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулися в зал суду і почали руйнувати меблі. Як заявляє Тицький, внаслідок застосування газу є постраждалі. Активісти також заявляють, що правоохоронці «били і калічили блокувальників». До будівлі суду приїхали швидкі і пожежники, але медиків не пускали до заблокованим прихильникам лідера ОУН. Коханівський також повідомив, що активісти вирішили чекати ранку для продовження засідання. Разом з тим, правоохоронці, за його словами, раптово почали штурм зали суду близько 01:00, застосували силу і застосували газ.

Замах на Порошенка: з’явилася реакція СБУ

У Службі безпеки України пояснили звідки взялася інформація про нібито замах на Гаранта Конституції. Поштові скриньки держструктури не піддавалися злому з боку сторонніх осіб. Фейковое повідомлення про нібито замах на Президента України Петра Порошенка було відправлено з анонімної пошти з території однієї з сусідніх держав. “Служба безпеки України спростовує інформацію, яка ввечері 23 жовтня була нібито поширена електронної пошти прес-служби”, – йдеться в повідомленні. Також в СБ України поділилися інформацією, що ніяких фактів злому офіційних поштових та веб ресурсів СБ України не зафіксовано.

У лавах ЗСУ виявили нового “щура”

Під Києвом затримали військовослужбовця, який завдав збитків українській армії більш ніж на мільйон гривень. Начальник складу військової частини Збройних сил України у Білій Церкві Київської області підозрюється в крадіжці близько 100 тонн дизельного палива. Слідство встановило, що начальник складу під час несення служби в добовому наряді черговим по парку неодноразово здійснював відкачування в автомобільну автоцистерну з резервуарів зберігання дизпалива, яке потім збував цивільним особам. Всього таким чином було викрадено близько 100 тонн дизельного пального орієнтовною вартістю понад 1 млн грн.

ФІФА назвали найкращого футболіста року

Сьогодні гравець збірної Португалії другий раз поспіль був визнаний найкращим гравцем світу за версією ФІФА. Роналду отримав почесний приз сьогодні на спеціальній церемонії в Лондоні. Вручив його португальцю легендарний аргентинець Дієго Марадона. Для португальця це вже п’ятий подібний приз в кар’єрі – раніше він отримував його в 2008, 2013, 2014 і 2016 роках. Ведені нестаріючим форвардом, Вершкові виграли Наприклад ЛЧ і, ставши першою командою в історії, якій вдалося виграти головний клубний турнір Європи двічі поспіль. Також Роналду є ключовим гравцем Реала і на старті поточного сезону на його рахунку вже 7 голів у 10 матчах у всіх турнірах.