Загрузка...
Загрузка...

Винна: Зайцеву позбавили найдорожчого і дали «довічне» більше небуде Олімпіад для неї.


Комісія Міжнародного олімпійського комітету відсторонила від участі в Олімпіаді цілий ряд російських спортсменів

Передает:politeka
Про це повідомляє прес-служба організації.

«Міжнародний олімпійський комітет опублікував нове рішення за результатами судово-медичної експертизи «Сочі-2014». Відповідно до результатів, під санкції потрапили російські лижниці Юлія Чекалева, Анастасія Доценко, а також біатлоністка Ольга Зайцева», – йдеться в повідомленні.

Слід уточнити, що в результаті порушення спортсменкам заборонили виступати на Олімпійських іграх і відвідувати будь-які заходи, що будуть проводитися під егідою Міжнародного олімпійського комітету.

Нагадаємо, Зайцева на Олімпійських іграх в Сочі завоювала срібло в естафеті разом з Ольгою Вілухіною, Яною Романовою і Катериною Шуміловою, яких пізніше визнали винними в порушенні антидопінгових правил.

Як писала Politeka, інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства Григорій Родченков звинувачує віце-прем’єра російського уряду Віталія Мутко в допінговій змові. Так, він повідомив в МОК, що під час проведення зимових Олімпійських ігор в Сочі в 2014-му році тричі тет-а-тет зустрічався з Мутко і обговорював корупційну допінгову складову Олімпіади.