Загрузка...
Загрузка...

Пам’ятаєте батька, який підірвав себе в суді? Злочинці тепер вільні, дізнайтесь причину


У Нікополі не продовжили термін тримання під вартою, котрий сплив 3 грудня, Роману Жмурко та Денису Подоляку, обвинуваченим у вбивстві Різвана Тапаєва 10 лютого 2016 року.

Передает:korupciya
У кримінальній справі про подвійне вбивство було затримано трьох осіб, проте в результаті вибуху 30 листопада у Нікопольському суді, один з обвинувачених Сергій Вороновський – загинув, інші двоє були госпіталізовані.

Востаннє термін тримання під вартою продовжували 5-го жовтня до 3-го грудня.

"Останнє засідання у справі відбулось 30-го листопада, але в ухвалі суду за 1 грудня не йдеться про продовження терміну тримання під вартою обвинувачених, їм лише приставили охорону. Про це зазначено в ухвалах суду, опублікованих у відкритому доступі", – йдеться у повідомленні.

"Застосувати заходи безпеки до обвинувачених — забезпечити їх особисту охорону у КЗ "Нікопольська міська лікарня №1 ДОР на час перебування в лікарні", — ідеться в тексті ухвали.

Зазначається, що речниця поліції Дніппровської області Ганна Старжевська підтвердила, що обвинувачені наразі фактично вільні.

"Так, це дійсно правда. Проте їх наразі охороняє поліція", — зазначила вона. У суді цей інцидент не коментують, проте, юрист Ростислав Кравець зазначив, що фактично злочинці тепер вільні через те, що прокуратура своєчасно не звернулась до суду.

Обидва перебувають у важкому стані, повідомила головна лікарка Нікопольської лікарні Олена Соломаха.

"Нині вони перебувають у стабільно-важкому стані. Приблизно ще два тижні будуть у нас. Їм зробили планову операцію", — сказала вона.