Загрузка...
Загрузка...

Перспективний проект: З’явилися подробиці будівництва інфраструктури для аероекспресу від Києва до аеропорту “Бориспіль”

Найбільша складність в реалізації – земельні питання. Мерія Борисполя вже передала “Укрзалізниці” 3,5 га землі. Але для “повного комплекту” “Укрзалізниці” потрібно отримати ще шість земельних ділянок загальною площею 13 га.
Передает:http://patrioty.org.ua/


“Укрзалізниця” отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 га землі на території міста Бориспіль Київської області під будівництво інфраструктури для експреса, який курсуватиме між Залізничним вокзалом і Міжнародним аеропортом “Бориспіль”. Будівництво лінії планують розпочати в червні і закінчити в грудні. Проект коштуватиме – 600-800 млн грн. Про це пише Сегодня, зазначають Патріоти України.

Експрес курсуватиме від вокзалу “Київ-Пасажирський” до терміналу D аеропорту. Крім добудови 3,2 км шляхів (від міста Борисполя в аеропорт), буде побудована 340-метрова одноколійна залізнична естакада над трасою Київ – Харків і дві зупинкові платформи.

“Одна платформа з зупинкою буде побудована в Борисполі. У перспективі ми також плануємо побудувати поруч з нею автостанцію, щоб зробити хороший транспортний вузол”, – розповів мер Борисполя Анатолій Федорчук.

Великі плани на залізничну лінію і в самого аеропорту.

“Рейковий транспорт повинен пройти вздовж дороги від терміналу D до Бориспільського шосе в напрямку виїзду в Київ та Бориспіль. Гілка буде йти до нового критого аеровокзального комплексу, побудованого впритул до галереї терміналу D”, – розповів гендиректор “Борисполя” Павло Рябікін.

Найбільша складність в реалізації – земельні питання. Мерія Борисполя вже передала “Укрзалізниці” 3,5 га землі. Через неї пройде ділянку маршруту від діючої залізниці до автотраси Київ – Харків. Але для “повного комплекту” Укрзалізниці потрібно отримати ще шість земельних ділянок загальною площею 13 га.

“Експрес буде йти там, де частина земель знаходиться в приватній власності”, – говорить Федорчук і додає, що влада домовляється з їх власниками.