Загрузка...
Загрузка...

Забили прикладами працівники КДБ: З’явилася нова версія загибелі групи Дятлова

Представники спецслужб вирішили, що серед студентів може бути німецький диверсант, тому безжально знищили усіх молодих людей без розбору.
Передает:http://patrioty.org.ua/


Туристи спортклубу Уральського політехнічного інституту (УПІ), так звана група Дятлова, могли бути знищені спецпідрозділом Комітету держбезпеки СРСР. “Приводом для розправи взимку 1959 року стала присутність в групі Ігоря Дятлова Семена Золотарьова – людини, біографія якої викликає безліч загадок. Зокрема, раніше неодноразово згадувалося про те, що в роки війни той, швидше за все, проходив службу в радянській розвідці і виконував завдання за лінією фронту”, – розповів дослідник-ентузіаст Валентин Дегтерьов, пише URA. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із новими подробицями розслідування.

За його словами, 30 січня 1959 року, один з ув’язнених Івдельтабора, раніше засуджений до 15 років за зраду Батьківщині і перехід на сторону ворога, нібито дав свідчення про те, що кількома днями раніше зустрів у селищі Віжай чоловіка, разом з яким у 1944 році втік від німців, щоб здатися наступаючим частинам Червоної Армії.

На підставі показань арештанта органи КДБ дійшли висновку, що в околицях під виглядом туристів може діяти диверсійна група, що складається з бійців, підготовлених німцями в роки Другої світової.

“Логічно припустити, що отримавши інформацію про те, що з групою Ігоря Дятлова йде можливий німецький диверсант, а так само два інженера-ядерника, КДБ почав діяти моментально. Особливо перевіряти часу не було. Тому групу Дятлова просто забили прикладами на схилі засніженої гори. Всі інші дії були зроблені з метою зняти з себе підозри”, – допускає Дегтерьов.

Раніше Дегтерьов заявив, що групу студентів вбили місцеві шамани мансі, так як один з них був виявлений на фотографії, зробленій туристами перед смертю. Зазначимо, що в листопаді 2017 року той же Дегтерьов заявляв, що знайшов на горі біля перевалу Дятлова уламок НЛО. Тоді ентузіаст стверджував, що студенти могли загинути від рук інопланетян.

Нагадаємо, перевал Дятлова став відомим після таємничої загибелі цілої групи туристів майже 60 років тому, на початку лютого 1959 року. Молоді люди, що відправилися в похід під керівництвом студента п’ятого курсу Уральського політехнічного інституту, просто не повернулися додому.

Коли їх почали шукати, знайшли тільки десять тіл. Приблизний час смерті, який встановили судмедексперти, – ніч на 2 лютого. Від чого померли туристи, до сих пір не відомо. Таємничі обставини загибелі цілої групи зробили перевал Дятлова дуже популярним.