Загрузка...
Загрузка...

“Підготовка до диверсії”: Стало відомо про обшуки СБУ на підприємстві “Мотор Січ”

Обшуки проводять співробітники центрального апарату СБУ, їхні обличчя закриті масками.
Передает:https://korupciya.com/


Обшуки на підприємстві "Мотор Січ" в Запоріжжі почалися рано вранці 23 квітня в рамках кримінального провадження про підготовку диверсії, причому проводять їх співробітники київського управління Служби безпеки України, а не їх запорізькі колеги.

"На даний час походять слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження у ч.1 ст.14 і ст.113 Кримінального кодексу України ("підготовка до диверсії")", – повідомили в прес-центрі СБУ, додавши, що слідчі дії проводяться на підставі ухвали суду.

У свою чергу, співробітники ПАТ "Мотор Січ" розповіли, що співробітники спецслужби прийшли на підприємство рано вранці в понеділок – вони одночасно зайшли в заводоуправління підприємства, "Мотор-банк", а також увійшли до виробничого корпусу, нібито перестрибнувши через турнікети на головній прохідній, внаслідок чого відбулися бійки із заводською охороною.

На даний час люди в камуфляжі і з закритими обличчями знаходяться всередині і біля будівлі, де розташовується управління із закупівлі матеріалів і агрегатів, а також у відділі цінних паперів підприємства. Коментарів журналістам вони не надають.

Як відомо, ПАТ "Мотор Січ" – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в більш ніж в 100 країн світу. У 2012 році в Запоріжжі було створено вертолітне конструкторське бюро "Мотор Січ".