Загрузка...
Загрузка...

Комісія оголосила рішення щодо справи Холодницького

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала винести догану і не звільняти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.
Передает:korupciya.com

Комісія заявила, що глава САП дійсно провинився, але не може бути звільнений з посади відповідно до законодавства.

Доповідач Олександр Ковальчук оголошував суть скарг і проект укладення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів близько трьох годин.

Після цього комісія перейшла до обговорення питання в закритому режимі, після чого оголосила своє рішення.

У свою чергу директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник, який вимагав звільнення керівника САП, заявив, що має намір оскаржити рішення КДКП.

За його словами, застосування щодо Холодницького тільки догани стане демотивуючим елементом для детективів, які ведуть розслідування, а також посилом для антикорупційних прокурорів – "роби що хочеш, в гіршому випадку буде догана".

Ситник також висловив переконання в тому, що є всі підстави для припинення діяльності Холодницького на посаді прокурора і, відповідно, з посади керівника САП.

"Це не пов'язано з виконанням адміністративних обов'язків, це процесуальні порушення, які були допущені як прокурором, а не як керівником. По більшості цих справ були реалізовані саме повноваження прокурора, а не керівника. І ми не даємо оцінку, як здійснюється керівництво прокуратури… Ми мали право на законних підставах фіксувати порушення, які були грубими і пов'язані з процесуальними діями прокурора. ми не просимо звільнення на адміністративних підставах", – пояснив свою позицію директор НАБУ.

На засідання комісії пустили журналістів і активістів. При цьому поява Холодницького супроводжувалося криками "боягуз", "ублюдок" і "ганьба".