Загрузка...
Загрузка...

Річниця вбивства Шеремета: в ГПУ і МВС розповіли про просування в розслідуванні


Сьогодні друга річниця вбивства журналіста Павла Шеремета. Правоохоронці провели безліч слідчих дій, до розслідування залучили навіть американське ФБР, однак просунутися суттєво поки так і не вдалося. Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Facebook.
Передает:ukr.segodnya.ua
За його словами, на сьогодні вже проведено понад 20 різних експертиз, деякі ще тривають. Також слідчі опитали десятки людей, проведено моніторинг ефіру мобільного зв'язку, вивчено записи камер відеоспостереження і матеріали, які з'являлися в медіа-просторі.

"На цьому етапі відпрацьовуються чотири основні версії щодо мотивів вчинення вбивства Павла Шеремета: професійна журналістська діяльність, особисті неприязні стосунки, дестабілізація обстановки в Україні і помилка об'єктом (підірваний автомобіль належав Олені Притулі)", – написав Лисенко і додав, що до розслідування залучалися фахівці ФБР.

Він підкреслив, що на сьогоднішні поки немає жодного підозрюваного в скоєнні вбивства.
У свою чергу речник МВС Артем Шевченко в ефірі одного з українських телеканалів пояснив, що значно ускладнює справу те, що Шеремет контактував напередодні загибелі з колишніми українськими чиновниками на території Росії.

"Зокрема, і з колишніми представниками влади, які втекли і ховаються в Росії. Неможливо досліджувати ці контакти слідчим шляхом. Для українського слідства це істотно ускладнює розслідування", - сказав він.