Загрузка...
Загрузка...

Піонтковський: У Путіна залишилася остання ставка по Україні


Україні не варто боятися "референдуму", який нібито запропонував президент РФ Володимир Путін, бо Москві не потрібен Донбас, а тільки вся Україна. Тому в найближчий рік Росія спробує сильно втрутитися в українські вибори і отримати лояльну владу – це останній варіант Кремля.
Передает:ukr.segodnya.ua
Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.

За його словами, ініціатива Путіна щодо референдуму "не є небезпечною, бо вже мертва". Він упевнений, що найнебезпечніший момент для нашої країни був в 2014-2016 рр., коли Захід тиснув на Київ з вимогою змінити Конституцію для федералізації країни: тоді Кремль хотів убгати Україні т.зв. "Л/ДНР", щоб розкладати Україну зсередини.

Експерт впевнений, що Москві не потрібен Донбас – в планах вся Україна, а для цього росіянам потрібна слухняна влада в Києві.

"Небезпечні не гра Путіна з Донбасом – зараз його ставка більша. Йому Донбас ніколи не був потрібен, йому вся Україна потрібна. В цьому ж і полягає сенс його агресії. Тому потрібно побоюватися не ініціатив щодо Донбасу, а найактивнішої  участі у виборчій кампанії у всіх сенсах. У тому числі, в підтримці певних кандидатів. Спроба підтримки промосковських кандидатів буде просто величезною", – упевнений Піонтковський.

Російський політолог вважає, що майбутні українські вибори в 2019 році – це останній шанс для Путіна вхопитися за Україну.

"Це остання ставка Путіна. Перші дві провалилися. Перша, нагадаю, була" Новоросія ", тобто спроба підняти хвилювання в 12 областях, щоб розчленувати Україну. Коли це провалилося, він вигадав ідею заштовхнути "ДНР" і "ЛНР" в Україну. Але і цього добитися не вдалося. А зараз буде третя спроба – спробувати взяти владу в Україні цілком, в процесі виборчої кампанії", – пояснив він.

Раніше президент України Петро Порошенко говорив про можливе втручання Росії в українські вибори. Голова держави зазначив, що Росія використовує також "величезну армію провокаторів і агентів в соціальних мережах".

У той же час координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук розповідав, що після провалу військових планів в Україні, Москва вирішила зайти з іншого боку у Путіна поставили нове завдання по Україні. Російські експерти повинні провести дослідження на предмет можливості "стимулювання волевиявлення" українців, які проживають в ОРДЛО і РФ на підтримку потрібного Москві кандидата на президентських виборах в Україні в 2019 році.