Загрузка...
Загрузка...

Білий дім не підтримує ідею Путіна про референдум на Донбасі


Білий дім не планує підтримувати пропозицію Росії щодо референдуму на Донбасі після зустрічі Дональда Трампа з Володимиром Путіним у Гельсінкі..
Передает:ukr.segodnya.ua
Так, в агентстві відзначають, що Білий дім дотримується позиції, що Мінські домовленості 2015 року не передбачають проведення будь-яких референдумів. Також референдум, який був проведений на непідконтрольній Україні території, не має легітимності.

"Адміністрація Трампа не розглядає можливість підтримки підтриманого Путіним призову про референдум на Сході України", – повідомило агентство.

Агентство прогнозує, що європейські союзники України теж виступлять проти російської ідеї провести референдум на тимчасово окупованих територіях Східної України.

Нагадаємо, днями президент РФ розбурхав громадськість своєю заявою про те, що нібито на переговорах з Трампом домовився по Донбасу - про "нові ідеї" щодо врегулювання конфлікту.

У свою чергу видання Bloomberg з посиланням на двох співрозмовників, які були присутні на засіданнях за участю Путіна і російських дипломатів, пише, що на зустрічі в Гельсінкі Путін нібито запропонував Трампу провести референдум на Донбасі. За інформацією джерела, все це повинно пройти під егідою міжнародної спільноти.