Загрузка...
Загрузка...

Найгірша криза з часів "холодної війни": США в ОБСЄ жорстко взяли в облогу Росію через Донбас


На Донбасі немає внутрішнього конфлікту, а йде "гаряча" війна, розпочата Москвою, впевнені американці

Передает:ukr.segodnya.ua
Врегулювання конфлікту на Донбасі, який розв'язала Росія, має бути пріоритетом для ОБСЄ. Про це заявив представник США в ОБСЄ Гаррі Каміан під час засідання організації у Відні (Австрія). 

Американці впевнені, що на сході України триває "гаряча" війна. 

"Перше і найважливіше, за винятком докорінних змін у російській політиці, конфлікт в Україні має залишатися вищим пріоритетом. Це не внутрішній конфлікт. Агресія Москви привела до найсуттєвішої кризи безпеки в Східній Європі з часів "холодної війни", – сказав Каміан.

Присутнім на засіданні ОБСЄ він перерахував, що накоїла Росія і бойовики, яких вона підтримує на окупованих територіях.

"У Криму Росія систематично жорстоко ставиться до тих, хто виступає проти її окупації, включаючи кримських татар і етнічних українців. Росія і сили, які вона озброює, готує, керує і воює на їхньому боці на сході України, поставили цивільне населення під постійною загрозою смерті, переміщення сімей, знищення засобів до існування, і створюють загрозу виникнення екологічної катастрофи. Спроба Росії змінити кордони і ввести свій контроль за допомогою сили може створити небезпечний прецедент", – підкреслив американський дипломат.

Каміан нагадав членам організації, що вони взяли на себе зобов'язання дотримуватися повагу суверенітету і територіальної цілісності всіх без винятку країн-учасниць ОБСЄ.