Загрузка...
Загрузка...

Конфісковані "євробляхи" в Україні роздають безкоштовно: названі одержувачі


Поки Верховна Рада займається вирішенням проблеми "євроблях", автомобілі на єврономерах, які вже конфіскували для продажу, але не продали за три сесії торгів, віддають безкоштовно. Про це розповів генеральний директор електронної торговельної площадки Мін'юсту "СЕТАМ" Віктор Вишнів в інтерв'ю "112 Україна".
Передает:ukr.segodnya.ua
"Митниця затримує їх за порушення, потім іде до суду, який виносить рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє до нас на торги. Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з єврономерами через порушення митного режиму, ми готові до збільшення навантаження й організації масових продажів", – сказав Вишнів.

Він підкреслив, що вже існує практика безоплатної передачі автомобіля іншому власникові.

"У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб", – заявив гендиректор підприємства.

Автомобілі передають установам, які за законом мають на це право. Це, зокрема, медичні, соціальні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, державні органи.

"За весь час роботи військовим частинам передали близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше надають реревагу військовим. Наші військові часто відчувають нестачу транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які знаходяться "на передку", в районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують", – розповів Вишнів.

Нагадаємо, за даними ДФС, з початку 2018 року в країну було ввезено 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі "транзит", ще 465,9 тис. – в режимі "тимчасового ввезення".