Загрузка...
Загрузка...

Викликає рак: улюблена літня забава українців виявилася дуже небезпечною


Засмага зовсім не корисна для здоров’я, як вважають деякі, і більш того, може бути небезпечною для людини.
Передает:onlineua.club
Популярні міфи про користь перебування на відкритому сонці розвінчала на своїй сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Вона підкреслила, що засмага ні в якій мірі не сприяє здоров’ю. Міністр зазначила, що в той час як люди асоціюють засмагу зі здоровим і красивим видом, насправді вона лише є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається «захиститися».

Вона визнала, що рак шкіри часто з’являється у людей зі світлою шкірою, проте підкреслила, що це не означає, що засмаглі люди в безпеці. Супрун зазначила, що перебування на відкритому сонці влітку є одним з факторів ризику розвитку цього страшного захворювання.
«Тому якщо ви гарно засмагаєте та швидко темнішаєте – не розслабляйтся. Вам так само шкідливе ультрафіолетове випромінювання. Якщо ваш залізний аргумент для засмаги був вітамін D, яким треба запастися на всю довгу зиму, то й це не так. Утворення вітаміну D в шкірі обмежено. Після того, як його утворилась певна кількість, цей процес спиняється, і завдяки тривалому лежанню на пляжі ми більше не помножуємо запаси вітаміну D», – заявила Супрун.

Міністр також зазначила, що засмага – це не обов’язково красиво.

«Сонце дійсно сушить і старить шкіру, і ніякі зволожуючі засоби це не зупинять. Тому що речовини, які вологу можуть утримати, зруйновані», – повідомила міністр.
У зв’язку з цим вона представила кілька порад, які допоможуть захистити шкіру влітку:

Використовувати сонцезахисний крем при кожному поході на вулицю і, особливо, на пляж;
Проводити якомога менше часу на сонці, особливо в самий спекотний період з 11 до 16 годин;
Носити кепки або інші головні убори, одяг з довгими рукавами і штани для захисту шкіри від прямих сонячних променів.