Загрузка...
Загрузка...

“Холодницький закрив справу Авакова в обмін на захист”: Шабунін зробив гучну заяву

Незаконно закривши справу проти сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівник САП Назар Холодницький купив захист в Авакова, щоб втриматись на посаді.
Передает:korupciya.com
Про це  заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.
Голова правління ЦПК нагадав, що експерти Центру протидії корупції розповідали про знищення очільником МВС Арсеном Аваковим роботи Національного антикорупційного бюро України протягом більше року. Проте складність, з його слів, полягає у тому, що йдеться про тонку юридичну дискусію, яку важко зрозуміти сторонній людині, бо це – «специфічна вузька робота». А ось щодо «справи рюкзаків», вважає Віталій Шабунін, усе просто
Із рюкзаками Авакова все просто, бо прокурор Холодницький підписався під тим, що достатньо доказів для передачі у суд. Не просто сказав – підписався під цим, і Холодницький потім це публічно озвучив. І почалася процедура – формальна, процесуальна, яка передає справи у суд, матеріали відкрили захисту. Після цього НАБУ на весь світ розповідає, як Холодницький зливає інші справи, і Холодницький починає шукати захисту – повзає і випрошує: «Захистіть мене від звільнення». І він купує захист в Авакова, закривши незаконно справу щодо його сина. Крапка», – заявив Віталій Шабунін.
Гість програми переконаний, що в керівника САП Назара Холодницького навіть немає юридичних пояснень, чому він це зробив.
«Це проста, тупа і для всіх очевидна купівля в Авакова захисту, щоб втриматись на посаді», – заявив Віталій Шабунін.
Гість програми пояснив, навіщо Назару Холодницькому посада керівника САП: «Той, хто контролює САП, а це – керівник САП, контролює всі розслідування НАБУ… Детектив НАБУ без санкції прокурора САП не може вчинити жодної більш-менш серйозної слідчої дії… Без дозволу Холодницького або підконтрольного йому прокурора НАБУ кроку не може ступити. Уявляєте, яке це «хлібне» і впливове місце? Та Назар Холодницький – пусте місце без цієї посади».
Нагадаємо, САП закрила кримінальне провадження щодо сина чинного глави МВС Арсена Авакова – Олександра та його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів так званої «справи рюкзаків».
17 липня біля будівлі САП зібрались відразу два табори протистувальників. Одні вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького у зв’язку із закриттям справи проти Авакова-молодшого. Інші – підтримували Холодницького, їх привів голова Соцпартії Ілля Кива. Під час акції облили зеленкою і закидали тортами Іллю Киву та Віталія Шабуніна.