Загрузка...
Загрузка...

Привіт із "пекла": чим США вдарять по Росії

Американські сенатори із ще більшим завзяттям взялися за санкції проти Росії. Очікується, що нові секторальні обмеження щодо РФ вдарять з такою самою силою, як і квітневий пакет санкцій, який обвалив фінанси топ-олігархів Кремля
Передает:obozrevatel.com

Чому зараз?

Ініціаторами санкцій виступили сенатори-республіканці на чолі з Ліндсі Гремом. Офіційна причина введення нових обмежень - втручання Москви у президентські вибори у США.
Як зазначив американський політик під час спілкування із журналістами, нинішні санкції не можуть перешкоджати ідеям президента РФ Володимира Путіна втручатися у проміжні вибори у США восени 2018 року, тому потрібно посилювати ці обмеження.
"Поки він (Володимир Путін. - Ред.) не припинить і не відмовиться відвтручання у виборчий процес у США, від кібератак проти інфраструктури США, поки не виведе російські війська з України, не припинить спроби створювати хаос у Сирії", - зазначив сенатор.



 Globalnews.ca ‎@globalnews

Информация о рекламе в Твиттере и конфиденциальность
Ідеться про повне переобрання нижньої палати конгресу США - палати представників, а також 35 американських сенаторів. З огляду на скандальний досвід президентських виборів 2016 року, у США хочуть не допустити ані найменшого натяку на втручання з боку Росії. Тому очікується, що законопроект буде прийнятий до листопада.
Сенатор-демократ Боб Менендес підтримав колегу і заявив, що адміністрація Білого дому не до кінця виконала нинішній пакет санкцій.
"Цей законопроект є наступним кроком дедалі більшого закручення гайок у Кремлі, і він буде повністю підтриманий конгресом, щоб Путін зрозумів, що США більше не терпітимуть його поведінку", - сказав Менендес.
Варто відзначити, що законопроект був заявлений буквально через два тижні після скандальної зустрічі президентів США і РФ у Гельсінкі. Нагадаємо, саме під час того візиту Дональд Транмп Путіна щодо невтручання Росії у президентські вибори. Така заява, а також відкрите підігрування російському президентові не на жарт схвилювало як американські ЗМІ, так і світове співтовариство.
Тому ініціатива сенаторів-республіканців стосовно посилення санкцій має перекрити проросійський шлейф президента Трампа.

Куди битимуть

Законопроект був представлений під час засідання конгресу. Він містить обмеження на нові угоди російського суверенного боргу, енергетичні й нафтові проекти та імпорт російського урану. Передбачається створення у США "Національного центру з відбиття російських загроз". Його основна мета - підвищення рівня підготовки та реагування на російські загрози.



Крім того, під санкції потрапляють російські політики й олігархи. У проекті закону також наведено позиції щодо підтримки НАТО і введено норму, щоб лише дві третини сенату були уповноважені проголосувати за вихід з Альянсу.