Загрузка...
Загрузка...

Захоплення депутатів, погроми і масові бійки: як "Нацдружини" чинять беззаконня в Україні

Масові бійки з українською поліцією. Захоплення судів і держустанов. Тиск на активістів. Це аж ніяк не повний список цілком звичних подій для суспільства останнім часом. І в даному випадку йдеться не про прифронтові райони або часи боротьби українців проти режиму Януковича, а про діяльність "Національних дружин".
Передает:www.obozrevatel.com

Останнім часом в Україні активізувалися праворадикальні рухи, які не соромляться епатажно, а іноді і жорстко, нехтуючи законом, просувати свої ідеї в маси.
Солнцезащитные очки Ray Ban. Только для города Ваш город: -73%
от 6 999 грнот 432 грнот 208 грнот 869 грн


Тиск на депутатів і масові бійки
Вся Україна заговорила про "Національні дружини" 29 січня 2018 року. Саме цього дня 600 молодих людей, одягнених у якісну напіввійськову уніформу, пройшли маршем по центру Києва. Щоправда, як виявилося, формально організація існує вже рік, а її головна мета - "забезпечити порядок на вулицях українських міст".
Распродажа! Беспроводные наушники Beats Solo 2.0599 грн.
Лезвия острые уже через несколько секунд299 грн.
Видеорегистратор "Novatek G-30" 3 в 1685 грн.

Вона була створена вихідцями з добровольчих батальйонів, в першу чергу з полку "Азов". На чолі "Нацдружин" - побратим народного депутата Андрія Білецького, екс-боєць "Азова" Ігор Михайленко (позивний - "Черкес").

За півроку діяльності радикали з "Нацдружин" неодноразово потрапляли в центр розбійних скандалів. Так, 29 січня, паралельно з "київським маршем" кілька десятків представників організації силою увірвалися на пленарне засіданні Черкаської міської ради. На початку сесії до зали увійшла група молодиків у сіро-чорній формі з написами "Національна дружина" і чорній формі зі значками, вони були замотані шарфами або у балаклавах.

Далі між молодиками та депутатами відбулися словесні перепалки - активісти організації силою зажадали від депутатів прийняти рішення щодо виконкому Черкаської міськради, справа дійшла до бійки.

По суті, номінальна громадська організація силою змушувала місцевих депутатів прийняти потрібне рішення. Характерно, що поліція в цій ситуації нічого не робила.