Загрузка...
Загрузка...

ООН закликає уряд розслідувати напади на Гандзюк та інших активістів

Представництво ООН в Україні закликає уряд та правоохоронні органи провести ефективне розслідування нещодавніх нападів на громадських активістів.
Передает:pravda.com.ua

"Організація Об'єднаних Націй в Україні засуджує жахливий напад на громадську активістку Катерину Гандзюк. 31 липня на жінку напали і облили кислотою", - йдеться у заяві.

Представництво ООН також підкреслило, що уважно спостерігає за ситуацією навколо інших нещодавніх нападів на громадських активістів в Україні.

"Всі випадки були чи будуть задокументовані та проаналізовані Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні", - наголошується в заяві.

"Ми закликаємо уряд та правоохоронні органи провести прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападу на Катерину та інших активістів. Ми наголошуємо, що сильне громадянське суспільство, де гарантується фундаментальне право на свободу слова та безпеку є необхідним для забезпечення прозорого урядування та відповідальності влади", - підкреслили в представництві ООН.

Як повідомлялося, раніше посольства США та ЄС засудили напад на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк і висловили сподівання на ретельне розслідування справи і притягнення винного до відповідальності українськими правоохоронними органами.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Правоохоронці кілька разів перекваліфіковували напад і врешті кваліфікували як замах на вбивство.

Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством.

Генпрокурор Юрій Луценко передав провадження щодо нападу на Гандзюк до СБУ.

3 серпня поліція затримала підозрюваного в замаху на Гандзюк.